Enerji Yönetim Platformu Beem 20 Milyon Euro Yatırım Aldı

Enerji yönetim platformu Beem, 20 milyon euro yatırım aldı. Ralph Feghali, Arthur Kenzo ve Pierre-Emmanuel Roger tarafından 2019 yılında kurulan şirket, hanelerin elektrik maliyetlerini azaltmayı ve enerji verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

Fransa merkezli enerji yönetim platformu Beem, Alter Equity, 360 Capital, BNP Paribas Development ve Cathay Innovation‘in katılımıyla gerçekleşen 20 milyon euro tutarındaki A Serisi yatırım turunda 20 milyon euro yatırım aldı. Şirketin hedefi, Almanya, İtalya ve Hollanda ülkelerine yayılmaktır. Bu yeni yatırım ile birlikte Beem’in toplamda aldığı yatırım miktarı 29 milyon euroya ulaştı.

Ralph Feghali, Arthur Kenzo ve Pierre-Emmanuel Roger tarafından 2019 yılında kurulan şirket, hanelerin elektrik maliyetlerini azaltmayı ve enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor. Beem’in ilk ürünü olan Beem Kit, güneş enerjisinden elektrik üretme özelliğine sahip. Bu sayede evlerdeki elektrik tüketimini optimize ederek her yıl hane başına 250 euro tutarında elektrik tasarrufu sağlıyor. Şirketin 2030 yılına kadar hedefi, 500 bin hane için elektrik maliyetlerini azaltmak.

Son zamanlarda Fransa merkezli enerji yönetim platformu şirketlerinin aldığı yatırımlar dikkat çekiyor. Citron adlı şirket, Nisan ayında 20 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Bu Fransa merkezli şirketin 20 milyon euroluk yatırımı, Eiffel Investment Group tarafından Eiffel Essentiel, Entrepreneur Invest ve Bpifrance aracılığıyla gerçekleştirildi. Yeni yatırımın, şirketin insan kaynaklarına yönelik yatırımlar için kullanılması planlanıyor. Citron, bu yatırım ile 200 kişiyi işe alma planları yapıyor.

Vianney Raskin ve Maxime Perthu tarafından 2011 yılında kurulan şirket, binalarda enerji verimliliğini artırmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Şirket, enerji tüketimini azaltmanın yanı sıra ısıtma, aydınlatma, elektrikli cihazlar ve ekipmanlar gibi unsurların enerji kontrollü bir şekilde kullanılmasını sağlayarak enerji verimliliği sağlıyor.