Emlak Katılım’ın İlk GRI Sürdürülebilirlik Raporu

Emlak Katılım, ilk GRI Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Rapor, şirketin ekonomik, sosyal, çevresel ve yönetim alanlarındaki performansını ve hedeflerini kapsıyor.

Şirketin yayımladığı ilk raporda, adil ve şeffaf insan kaynakları yönetimine uzanan geniş bir veri paylaşımı yer alıyor. Raporda “Emlak Katılım olarak, sürdürülebilir kalkınmayı yaptığımız her işin temelinde görmekteyiz ve faaliyetlerimize bu şekilde yön vermekteyiz; ekonomik büyüme, toplumsal sorumluluk ve çevrenin korunması arasında denge kurmaya, gelecek nesiller için sürdürülebilir bir dünya bırakmak için çalışmaktayız.” ifadeleri yer aldı.

Sürdürülebilirlik misyonunda kendi ürünleri ve çözümleriyle birlikte paydaşlarına rehberlik etme sorumluluğunu üstlenen Emlak Katılım, yayımladığı raporda 2023 yılı stratejik planının, “Verimli ve Yaygın Hizmet, Dijitalleşme ve Operasyonel Mükemmeliyet, Yenilikçi ve Sorumlu Finans, Güçlü İletişim” ana temaları doğrultusunda uygulandığını duyurdu.

Bankanın Sürdürülebilirlik Çalışmaları Devam Ediyor

Özellikle yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve tarımda enerji ile su verimliliği alanlarına yapılan yatırımları önceliklendiren banka, yeşil ve sosyal projelerin finansmanına ağırlık veriyor. Gelecek kuşaklara daha sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefiyle kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemizde katılım esaslı ve sürdürülebilir sermaye piyasalarının gelişmesi ve derinleşmesi için çalışmalarına aralıksız devam eden Emlak Katılım, Türkiye’nin ilk yeşil sukuk ihracını gerçekleştiren bir katılım finans kuruluşu olarak öne çıkmıştı.

Sürdürülebilir kalkınma için sektöre yenilikçi finansal çözümler sunmayı sürdüren banka, yeşil sukuk ihraçları ve katılım finans prensiplerine uygun olarak aracılığını üstlendiği sukuk işlemleriyle sektördeki lider konumunu koruyor. Aynı zamanda sektörün gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.