THY 2050 Karbon Nötr Hedefine Uçuyor

THY sürdürülebilirlik çalışmalarıyla 2050 karbon nötr havayolu hedefine uçuyor. Gökyüzünde 90 yıllık tecrübeye sahip THY’nin sürdürülebilirlik alanında attığı önemli adımları anlatan Konukcu, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu markası olarak en genç havayolu olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Avrupa’nın en modern filosu: “2009 yılında Sürdürülebilirlik Vizyonumuzu açıkladıktan sonra bugüne kadar pek çok ilke imza attık. 2014 yılında ilk Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayınladık. 2016 yılında ISO 14064-1 Sera Gazı Emisyonlarının Raporlanması ve Doğrulanması çalışmalarını yürüttük ve Sürdürülebilirlik Raporumuzla LACP Ödülü’nü aldık. SAF Yükümlülüklerini yerine getirdiğimiz ilk uçuşumuzdan sonra IEnvA Stage 2 Sertifikasını doğrudan alan ilk havayolu olduk. 2022 yılında Gönüllü Karbon Dengeleme Platformumuzu kurduk ve 2023 yılında 2050 Karbon Nötr Hedefimizi açıkladık. Böylece dünya çapında havacılık sektöründe gelişen regülasyonlarda liderlik rolümüzü oynamayı başardık. Yeni nesil uçaklarımız, sürdürülebilir yakıt kullanımı, operasyonel iyileştirmeler ve yeni binalarımızda yenilenebilir enerji kullanımıyla karbon emisyonlarımızı azaltarak 2050 Karbon Nötr Havayolu hedefimize adım adım ilerliyoruz. Genç filomuzdaki toplam 437 uçakla yakıt verimliliği ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasını sağlıyoruz.”

Kongreye yerli ve yabancı önemli marka ve isimler katıldı

Yerli ve yabancı geniş bir katılımla gerçekleşen ve Habertürk TV Ekonomi Haber Müdürü Zeliha Saraç’ın moderatörlüğünü yaptığı 16. PAGEV Türk Plastik Sanayii Kongresi’nde panellerde şu isimler konuşmacı olarak yer aldı:

Levent Konukcu, THY Genel Müdür Yardımcısı Yatırım ve Teknoloji – Barış Tunçsiper, Dünya Bankası (IFC) Kıdemli Yatırım Sorumlusu, Elif Baknalı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Ekonomi Yöneticisi – Vedat Kılıç, Geri Dönüştürülebilir Ambalaj Malzemeleri Toplayıcıları ve Ayırıcıları Derneği (TÜDAM) Başkan – Ayşe Melis Kocatürk, Bilimsel ve Teknolojik Türkiye Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Politikaları Başkan Yardımcısı Tamer Güven, İnan PLS Makine Yönetim Kurulu Başkanı – Tolga Yalnız, SIBUR Türkiye Genel Müdürü – Manfred Wittner, Chevron Lummus Novolen Teknoloji Direktörü İş Geliştirme Lisanslama- Serkan Orhan, TOMRA Geri Dönüşüm Ayıklama Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü, Sven Ortner, Ngr Müdürü – Ümit Yasin Güven, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, Daire Başkanı – Sabriye Ayhan, T.C. Çevre Bakanlığı Temsilcisi , Şehirleşme ve İklim Değişikliği Döngüsel Ekonomi ve Atık Yönetimi Dairesi Başkanı – Dr. Nesrin Gündoğan Üzer, T.C. Ticaret Bakanlığı AB Teknik Mevzuat Dairesi Başkanı – Yağmur Eroğlu, CERTILOOP Genel Müdürü – Serap Akalın Kızıloğlu, T.C. Tarım ve Ormancılık Gıda İşletmeleri ve Kodeks Dairesi Başkanı – Dr. Martin Engelmann, Alman Plastik Ambalaj Derneği (IK) Genel Müdürü.