Ecosia Browser, Kullanıldıkça Enerji Üretiyor

Arama reklamlarından elde ettiği gelirle ağaç dikme faaliyetlerine destek veren arama motoru Ecosia, şimdi de kullanıcıların internet taramasıyla enerji üreten yeni bir tarayıcıyı duyurdu.

Bu yeni girişim, kullanıcıların sadece arama yapmakla kalmayıp aynı zamanda çevreye fayda sağlayarak enerji üretmelerine olanak tanıyacak. Ecosia’nın bu adımı, çevre dostu teknolojilerin yaygınlaşması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tabanı Chromium olan Ecosia Browser, Mac ve Windows işletim sistemlerinde kullanılabilinir. Bu özelliği, Google Chrome’a benzerlik göstermesinin sebebi olarak açıklanabilir. Kurum, bu benzerliğin memnuniyet verici olduğunu belirtiyor. Bu benzerlik sayesinde kullanıcıların yeni tarayıcıya daha hızlı adapte olabilecekleri umuluyor. Yeni tarayıcı, Chrome’da olduğu gibi kişiselleştirilebilir olmasıyla dikkat çekiyor.

Ecosia, yeni tarayıcısıyla birlikte bir bağlı alışveriş programını da devreye sokuyor. Bu program sayesinde kullanıcılar, sponsorlu bağlantılar aracılığıyla Amazon, eBay ve Decathlon gibi alışveriş sitelerine erişebilecekler. Şirket, bu satış ortaklığı gelirlerinin tamamının ağaç dikme ve çeşitli yeşil projeleri destekleme amacıyla harcanacağını belirtiyor. Ayrıca Ecosia, yeni tarayıcısıyla her bir kullanıcı için günlük olarak 25Wh temiz enerji üretme sözü veriyor.