Deprem Bölgesinde Kaybolan Evcil Hayvanları Arayan Platformlar

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi insanlar başta olmak üzere birçok canlıyı olumsuz anlamda etkiledi. Göçük altında kalan ya da deprem bölgesinde kaybolan birçok evcil hayvan bulunuyor. Bu hayvanları bulmaya yönelik bazı platformlar mevcut.

Deprem bölgesinde yaşanan yıkımla beraber büyük kayıplar verdik. Hayvan dostlarımız da bu afetten fazlasıyla etkilendi. Bazısı depremde can vererek hayatını kaybetti, göçük altında kaldı ya da arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşamını yitirdi. İnsanlar için arama kurtarma çalışmaları hızla devam ederken evcil dostlarımıza sıra gelmeyebiliyor. Afet nedeniyle korkan hayvanları, oldukları yerden çıkarmak da kolay olmuyor. Bundan dolayı afet bölgesinde evcil hayvanlarını kaybeden ya da göçük altında kaldığını düşünen depremzedeler için bazı platformlar bulunuyor. Depremzedeler, ilan vererek evcil hayvanlarının bulunmasını istiyor.

Bu platformlardan bazıları:

Pativer

Depremzedeler bu platform sayesinde evcil hayvanları için ilan açabiliyor. “Kayıp İlan Listesi” bölümünden konumlarını, hayvanlarının görselini ve detayları paylaşıyorlar. Ayrıca evcil hayvan sahibinin iletişim detayları da bulunuyor. Hayvanları gören ya da bulan insanlar, sahiplerine bu platform sayesinde ulaşabiliyor.

Pativer platformunun “Kayıp Hayvan Listesi”ne ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Gören Duyan

Sosyal sorumluluk modeli ile faaliyet gösteren girişim, kayıp ilanlarının yer aldığı bir platform. Gören Duyan, afetten sonra deprem bölgesine de destek vererek gelen kayıp ilanlarını önceliklendiriyor. Çocuk, kedi, köpek, muhabbet kuşu ve papağan ilanı kategorileri bulunuyor. Bu platformda da işleyiş aynı şekilde ilerliyor.

Gören Duyan platformu için tıklayabilirsiniz.

Ayrıca Haytap ve  ÇakBiPati gibi oluşumlar da deprem bölgesinde kaybolan ya da sahipsiz kalan evcil hayvanlar için destek veriyor.