COLIN’S, ‘Denim Fikrim Tasarım Yarışması’ ile Öğrencilere Sürdürülebilirlik Farkındalığı Kazandırıyor

Denim Fikrim Tasarım Yarışması ile Moda ve Tekstil Tasarımı  öğrencilerine sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen COLIN’S, öğrencilerin yaratıcılıklarını keşfetmelerini de sağlamayı amaçlıyor.

Bu yıl yarışmanın ikincisini gerçekleştirmeyi planlayan marka, başvuruları 1 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kabul edecek. Başvuruları ise modacı Hatice Gökçe ve Zeynep Tosun, mimar ve tasarımcı Niyazi Erdoğan, görsel sanatçı Deniz Sağdıç, sürdürülebilir moda ve tekstil konularında dünyadaki sayılı uzmanlar arasında yer alan, tekstil kurumlarının çevre, sağlık ve üretim güvenliği konusunda İsveç merkezli denetim kuruluşu Bluesign’da yöneticilik yapan Moda Direktörü Kutay Sarıtosun, COLIN’S İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Global Markalar Genel Müdür Yardımcısı Hülya Eroğlu, Global Denim Kategori Grup Müdürü Gülendam Bal, Hich Solutions Kurucu Ortağı Hamit Yenici, DNM Denim Global Direktörü Sedat Sualp değerlendirecek.

Ön elemeden geçen öğrenciler, 27-30 Mart tarihleri arasında, “Sürdürülebilir Moda” ve “Günümüzde Tasarım Trendleri” atölyelerinde ünlü tasarımcı ve modacılarla birlikte çalışacak. Finalistler 24 Nisan – 26 Mayıs tarihleri arasında COLIN’S atölyelerinde tasarımlarını hayata geçirerek Seçici Kurul’un değerlendirmesine sunacaklar. Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler ile defilelerini sunarak çeşitli ödüllerle buluşacak.

Yarışma ile ilgili düşüncelerini dile getiren COLIN’S İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Dünya COLIN’S’i tanıyor. Peki biz dünyayı tanıyor muyuz? Dünya konuşabilseydi bizden ne isterdi? İşte Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nı geçtiğimiz sene bu düşüncelerle başlattık. Tasarım ve moda alanında yetişen gençlerin yoğun ilgisinden mutluluk duyduk ve bu sene yarışmamızı daha da ileriye taşıdık. Dünyaca ünlü sürdürülebilirlik ve tasarım eğitmenlerimiz, jüri üyelerimiz ve büyük ödüllerimiz ile gençlerimize yol açmayı hedeflediğimiz bir misyon üstleniyoruz. Ekibimiz büyük Final Galası’nı heyecanla planlamaya başladı bile. COLIN’S olarak, sürdürülebilir bir dünya için modada sorumluluğun tasarımdan başladığına inanıyor; moda ve tekstil tasarımı öğrencilerini yaratıcılıklarını sürdürülebilirlikle buluşturmaya davet ediyoruz.” şeklinde aktardı.

Sürdürülebilirliğe önem veren COLIN’S, her tarza uyan farklı kombinler sunarken su ve kimyasal kullanımını da azaltıyor. Yeni üretim teknolojilerini kullanarak koleksiyonlarında su tasarrufu sağlıyor.