BtcTurk, Kurumsal Girişim Sermayesi Kolu BtcTurk Girişim’i Duyurdu

BtcTurk, büyüme stratejilerini geliştirmek amacıyla BtcTurk Girişim şirketini kurdu. BtcTurk Grubu’nun kurumsal girişim sermayesi bölümü olarak faaliyet gösteren BtcTurk Girişim, şirketin büyüme hedeflerine yönelik atılımları destekleyecek.

BtcTurk Grubu, Kurumsal Girişim Sermayesi (Corporate Venture Capital) kolu BtcTurk Girişim kanalıyla, Türkiye’deki girişim ekosistemi başta olmak üzere, önümüzdeki 2-3 yıl içinde 500 milyon liradan fazla kaynağı yatırıma yönlendirmeyi amaçlıyor. Grup şirkete bağlı olarak faaliyet gösterecek BtcTurk, inovasyon ve teknoloki odaklı, büyüme potansiyeline sahip, erken aşama veya büyüme aşamasındaki girişimlere odaklanacak.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, yatırım yapılan portföy şirketlerinde geleneksel girişim sermayesi yaklaşımından farklı olarak yüzde 50’nin üzerinde payla çoğunluk hissedarı olmayı hedeflediklerini aktardı. Güneri, “Yatırımlarımızda çoğunluk hisseye sahip olmanın stratejik karar verme sürecine aktif olarak katılmamıza, operasyonel iyileştirmeleri yönlendirmeye ve uzun vadeli değer yaratmak için yönetim ekipleriyle yakın çalışmamıza olanak sağlayacağına inanıyoruz. Bununla birlikte BtcTurk Grubu olarak finansman ve network desteği dışında özellikle teknoloji alanındaki tecrübe ve kaynaklarımızın, yatırım yaptığımız portföy şirketlerimiz için çok değerli bir varlık olabileceğine inanıyoruz.” dedi.

BtcTurk Girişim, ilk yatırımını teknoloji odaklı müşteri destek hizmetleri sunan yazılım şirketi Infoset‘e yaparak çoğunluk hissedarı oldu. Infoset, e-posta, telefon, canlı destek, WhatsApp, sosyal medya gibi müşteriye odaklanan tüm destek kanallarını tek bir platform üzerinden yönetme imkânı sunan bir şirkettir. BtcTurk Girişim‘in bu yatırımı, Infoset‘in büyüme hedeflerine destek olacak ve şirketin teknolojik kapasitesini artıracak.