BDDK, 4 Kuruma Dijital Banka Kurma İzni Verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu; Hayat Katılım Bankası, Kasa Katılım Bankası, T.O.M. Katılım Bankası ve FUPS Bank’a dijital banka kurma izni verdi.

Kurumlardan birine dijital mevduat bankası kurma hakkı verilirken diğerlerine ise dijital katılım bankası kurma hakkı verildi.

2021 yılında açıklanan Ekonomi Reform Paketi ile dijital bankacılık lisansı verileceği duyurulmuştu. Bu süreçte çoğu banka başvuru yaparak BDDK’dan dijital banka kurma izni aldı.

Finans bankasının geleceği olarak görülen dijital bankacılık, özellikle yurt dışında gelişmiş ve popüler hale gelmiş durumda. Kullanıcılara kolaylık sağlayan dijital bankacılık, ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Hatta Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre ileride dijital Türk lirası da kullanılacak.

Enpara (QNB Finansbank) ve CEPTETEB (Türk Ekonomi Bankası) müşterilerine dijital hizmeti veren bankalar içinde yer alıyor. Hem geleneksel hem de dijital alanda hizmet veren Enpara ve CEPTETEB, günümüz teknolojilerinden geri kalmamanın önemini biliyor.

Yeni dönem dijital bankacılık izni alan kurumlar ise Hayat Katılım Bankası, Kasa Katılım Bankası, T.O.M. Katılım Bankası ve FUPS Bank oldu.