Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri İçin Son Başvuru Tarihi 13 Ocak 2023’e Uzatıldı

Plastics Recycling Awards Europe 2023 organizatörleri, yedi ödül kategorisinin tamamı için son başvuru tarihini 13 Ocak 2023 Cuma gününe kadar uzattı. Ayrıca 2023 ödüllerinin jüri heyeti de açıklandı.

Yedi ödül kategorisi şunlardır: Plastik Geri Dönüşüm Elçisi, Yapı ve İnşaat Ürünü, Otomotiv, Elektrikli veya Elektronik Ürün, Ev ve Eğlence Ürünü, Plastik Ambalaj Ürünü, Ürün Teknolojisi İnovasyonu ve Geri Dönüşüm Makineleri İnovasyonu.

Marka sahipleri, üreticiler, perakendeciler, ürün tasarımcıları, ambalaj üreticileri ve tasarımcıları, hammadde tedarikçileri, plastik geri dönüşüm makinesi üreticileri ve tüm değer zincirinden geri dönüştürülmüş plastik ürün tedarikçileri prestijli ödüllere katılmaya davet ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda ödül kazananlar arasında Arçelik, Brabantia, Danone, Deutsche Telekom, DS Smith, Mondi, Pellenc ST, Philips, Procter & Gamble, Reckitt, Samsonite ve Volvo Cars gibi çeşitli ve yenilikçi markalar yer aldı.

Plastik Geri Dönüşüm Elçisi 2022 olarak atanan Fost Plus Operasyon Direktörü Mik Van Gaever, 2023 yılı ödül jürisine katıldı. Jüri üyeleri arasında 2022 ve 2021 Plastik Geri Dönüşüm Elçileri olan Avery Dennison EMEA Kıdemli Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi Müdürü Flor Peña Herron ve Maastricht Üniversitesi Döngüsel Plastikler Profesörü Kim Ragaert de yer alıyor. Plastics Recyclers Europe (PRE) Başkanı Ton Emans, Sustainable Plastics Editörü Karen Laird ve plastik film geri dönüşümcüsü Norfolier GreenTec AS’nin Sahibi ve Direktörü Rune Thoralfsson’a katıldılar.

Ödüller için başvurular 13 Ocak 2023 Cuma günü sona erecek. Kısa listeye kalan finalistler 28 Şubat’ta açıklanacak ve 10-11 Mayıs 2023 tarihlerinde Amsterdam RAI’de gerçekleştirilecek olan Plastics Recycling Show Europe’da sergilenecek. İkinci gün, yedi kategorinin kazananlarına ödülleri takdim edilecek.

Plastics Recycling Awards Europe, Plastics Recyclers Europe ve PRSE’nin organizatörleri Crain Communications tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir. Fimic srl ve Erema Engineering Recycling Maschinen GmbH 2023 Ödüllerinin platin sponsorlarıdır.

Bir ödüle hak kazanmak için başvurular, ürünlerin ve yeniliklerin Avrupa’da tasarlanmış, geliştirilmiş veya üretilmiş olması, ürünlerin en az %50 geri dönüştürülmüş içerik içermesi ve tüm başvuruların sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomiyi teşvik etmesi gibi bir dizi kriteri karşılamış olması gerekiyor. Her kategori için ayrıntılı kriterler, yeterlilik özellikleri ve başvuru formları da web sitesinde yer alıyor.