ASELSAN İhracat Odaklı Büyümeyi Hedefliyor

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASELSAN’ın ürettiği yerli savunma sanayi ürünlerini dost ülkelere ihraç ederek büyüyeceğini ifade etti.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Ankara Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te birçok savunma sanayi firmasına ev sahipliği yapılmasının devam ettiğini belirtti. Bu bağlamda, TEKNOFEST’te konuşan Ahmet Akyol, Milli Teknoloji Hamlesi’nin yanı sıra ASELSAN’ın ihracat odaklı büyümesini ve milli imkanlarla üretilen yeni teknolojileri değerlendirdi.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol

Adım Adım İnşa Edilecek

Akyol, “Vatandaşların Milli Teknoloji Hamlesi programına yoğun ilgi gösterdiğini” belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi bugün Ankara’da bir kez daha Türk milletiyle buluştu. Gelinen noktada 6. yıl TEKNOFEST’te; bu yıl İstanbul’da oldu, şimdi Ankara’dayız ve bir sonraki ay İzmir’de olacağız. Savunma sanayi, bu TEKNOFEST etkinliklerinin önemli bir parçası. Tüm teknoloji camiası olarak, Türk milletiyle birlikte geleceğin Türkiye’sini adım adım inşa ediyoruz. Gerçekten gurur verici” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST’te ASELSAN Güvenliği

Akyol, “ASELSAN ürünlerinin güvenlik güçleri tarafından yıllardır kullanıldığına dikkat çekerek, “ASELSAN, Türkiye genelinde güvenlik güçlerinin kent güvenliği faaliyetlerini milli ve yerli çözümlerle uzun yıllardır sürdürüyor. Yüksek çözünürlüklü kameralarımız var ve bunlar uçtan uca milli sistemlerle donatılmış durumda. Yapay zeka tabanlı, akıllı algoritmalar içeren bu kameralar, kentlerimizdeki, otoyollarımızdaki ve toplu alanlarımızdaki güvenliği tamamen milli bir şekilde sağlıyorlar. Emniyet ve jandarma birimleri gibi güvenlik güçlerimiz için bu hizmeti sunuyoruz. TEKNOFEST’te de bu alandaki güvenliği yine ASELSAN’ın geliştirdiği 4K çözünürlüklü milli kameralarla sağlıyoruz. Bu sistemlerin merkezinde akıllı yazılım ve kayıt sistemi bulunuyor. Tüm bu güvenlik önlemleri, uçtan uca ASELSAN’ın geliştirdiği milli sistemlerle TEKNOFEST alanında gerçekleştiriliyor. Ayrıca girişlerde ASELSAN ürünü olan X-Ray cihazları da, Türkiye’deki KOBİ’lerimiz ve ekosistemimizle birlikte geliştirilmiş sistemlerdir ve güvenliğe katkı sağlamaktadır. Milli teknoloji hamlesi, bu festivalde hayat buluyor ve tüm güvenlik sistemleri ASELSAN tarafından milli olarak sunuluyor” şeklinde konuştu.

İhracat Odaklı Büyüyecek

Akyol, “ASELSAN’ın ihracat planlamasıyla ilgili bilgi vererek, “ASELSAN şu anda onlarca kanıtlanmış ürüne sahiptir. Artık bu ürünleri dost ve müttefik ülkelere ihraç eden ve ASELSAN’ın büyümesinde katalizör rolü oynayan bir yaklaşıma sahibiz. Son bir ay içinde dört beş dost ve kardeş ülke ile ihracat anlaşmaları imzaladık. Şu anda geçen yılın anlaşma miktarlarını yakalamak üzereyiz. Hedefimiz önümüzdeki beş altı yıl içinde toplam iş hacminin en az yarısını ihracata dönüştürmek” şeklinde konuştu. Önümüzdeki dönem, ihracata odaklı büyüme stratejisiyle şekillenecek.” dedi.

A Yetenek Plus Programı

Mühendislik öğrencilerinin ASELSAN’da kurabileceği kariyer programları hakkında bilgi veren Akyol, “Üniversite öğrencilerimize çalışırken aday mühendisi olmalarını sağlayan A yetenek programımız var. Türkiye’nin en seçkin üniversitelerindeki en başarılı öğrencilerimizi yaklaşık yılda iki yüz öğrencimizi dördüncü sınıfta ASELSAN’a kısmi zamanlı mühendis olarak alıyoruz. Onlarla kıdemli mühendislerimiz mentörlük, yoldaşlık yapıyorlar ve başarılı olan mühendislerimizi hemen bitiminde ASELSAN kadrolarına katıyoruz. Bu misyon çerçevesinde bu programları şu anda yürütüyoruz. Belki burada ilk defa söylemek istediğim bir programdan da bahsetmek istiyorum. Biz üniversite öğrencilerimizi 4. sınıfta ASELSAN’a alıp mühendis yapıyorduk. Şimdi bu yıl ilk defa master öğrencilerimizi de ‘A Yetenek Plus’ isimli programla masterları ve yüksek lisansları devam ederken bir kısım vakitlerini ASELSAN’la çalışacakları şekilde dizayn edilmiş bir programı önümüz günlerde başlatmayı planladık. Tekrar tüm Ankara halkına tüm çevre vilayetler gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı savunma sanayine sahip çıktıkları için ayrıca şükranlarımı iletiyorum. Tüm bu savunma sanayindeki bu güçlü faaliyetlere liderlik eden Cumhurbaşkanımıza, Savunma Sanayi Başkanlığımıza, Savunma Sanayi Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.