Amazon’dan Türk Girişimi Monday Hero’ya Hibe Desteği

Yerli Girişim Monday Hero, Amazon Web Services’in (AWS), girişim hızlandırma programı AWS Impact Accelerator ile 225 bin dolar hibe desteği aldı.

Dünya genelinde Amazon Web Services’in Impact Accelerator programına kabul edilen ve programı başarıyla tamamlayan 25 girişimden biri olan Türk yazılım uygulaması, bu hibeyle büyük başarıya imza attı. Bir Low-Code SaaS girişimi Monday Hero, mobil yazılım ekiplerinin daha hızlı uygulama geliştirmelerini sağlayan bir sisteme sahip. Şirket, Figma, Adobe XD ve Sketch tasarım dokümanlarını, native (iOS) ve cross-platform (Flutter) mobil uygulama kodlarına çeviriyor ve IT ekiplerinin tasarımdan kodlamaya geçiş süreçlerini otomatize ediyor. Monday Hero’nun ABD ve İstanbul Yıldız Teknopark’ta ofisleri bulunuyor.

Monday Hero CEO’su Nazlı Temurtaş, “AWS tarafından, 2 bini aşkın girişim arasından ilk 25’e seçilmek büyük bir gurur Monday Hero, ürünün/ekibin potansiyelini nasıl etkili bir şekilde ortaya koyulabildiğini ve sağladığımız faydanın ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Yazılım uygulama pazarı her yıl yüzde 27 oranında büyüyor ve pazarda yazılım/ürün geliştirme ekiplerini hızlandıracak, otomasyon araçlarının gittikçe önem kazanacağını söyleyebiliriz. Yeni oluşan bu pazarda önemli oyunculardan biri olmak istiyoruz. Bu destekle birlikte, girişimcilerin fikirlerini mobil uygulama olarak hayata geçirmelerini bir aşama daha kolaylaştıracak özellikleri platformumuza katacağız.” dedi.