Dijital Dönüşüm Yolculuğunu Güçlendiren Migros, Reyonlarını Yapay Zekâ ile Takip Ediyor

Süpermarket zinciri Migros, marketlerinde kullandığı yapay zekâ teknolojisiyle perakende sektöründe bir yeniliğe adım atıyor.

Hayata geçirdiği Meyve-Sebze Görüntü İşleme Projesi ile reyonlardaki kasa doluluk oranını anlık olarak takip eden Migros, müşterilerine ürün tazeliğini garanti ederek hizmetine artı değer katıyor. Perakende sektörüne yenilikçi uygulamalarıyla yön veren Migros, yapay zekâ teknolojisini odağına alarak rakip markalarından öne çıkıyor. Operasyonlarındaki iyileşme ve gelişme için mesai harcayan marka, perakende sektörüne her zaman öncü ve inovatif uygulamalar geliştirdiklerini ifade ediyor.  ‘’Meyve-Sebze Görüntü İşleme Projesi’’ ile ürünlerin miktarı ve stok durumu anlık olarak takip edebiliyor. Böylece hem verimlilik artıyor hem de ürünler bitmeden reyonlar yenilendiği için taze ürünler müşterilerle buluşabiliyor.

Proje hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Migros Ticaret A.Ş. Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı, “Müşterilerimize en yenilikçi sistemlerle hizmet sunabilmek için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Meyve-Sebze Görüntü İşleme Projesi, güçlü dijital altyapımızın en güzel örneklerinden biri. Bu sistemle birlikte reyonlara yerleştirilen kameralar sayesinde azalan ve biten ürünlerle ilgili birimler anlık olarak raporlanıyor. Sadece mağazalarda yapılan alışverişlerin değil, online kanallarımızdan verilen siparişlerin de fiziksel mağazalarda bulunurluğunu ve stok doğruluğunu kontrol edebiliyoruz. Yapay zekâ sürekli olarak öğrenen bir sistem olduğu için her geçen gün daha faydalı öngörüler sunarak dijital dönüşüm yolculuğumuzu güçlendiriyor. Yapay zekâ temelli teknolojiler üzerindeki çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.