Alüminyum Hurdayla Hidrojen Bazlı Termal Elektrik Üretimi

Temiz enerji misyonuyla hareket eden Found Energy, alüminyum hurda kullanarak deneysel bir reaktör sayesinde hidrojen bazlı termal elektrik üretimi gerçekleştirdi.

Boston merkezli girişimin açıklamasına göre, hurda; termal enerji için yakılabilen veya bir yakıt hücresinde depolanabilen bir su banyosunda bulunan hidrojen parçacıklarını serbest bırakmasına neden olan tescilli katalizörle işleniyor. Reaksiyon bittiğinde ise geriye sadece alüminyum hidroksit kalıyor. Alüminyum hidroksit ise birincil izabe tesislerinin saf alüminyum metali yapmak için kullandığı alüminanın kimyasal öncüsü konumunda yer alıyor.

Found Energy, şimdilik KW büyüklüğünde elektrik üretebilen reaktörde, üçüncü çeyrekte ise MW büyüklüğünde elektriği test etmeyi planlıyor. Girişim, düşük emisyonlu enerji kaynağını, büyük karbon izine sahip petrol bazlı ürünlerle çalışan alüminyum izabe tesisleri; uzun mesafeli kamyon taşımacılığı ve yük gemileri gibi ağır endüstriyel enerji tüketicilerine düşük emisyonlu enerji kaynağını pazarlamayı hedefliyor.