Yemeksepeti, Dijital İtibar Raporu’nda Yer Aldı

Türkiye’nin önde gelen yemek siparişi platformu Yemeksepeti, dijital itibarını ve marka bilinirliğini artırmaya devam ediyor.

18.45 İletişim Ajansı ve Inbusiness dergisi tarafından 16,5 milyondan fazla verinin analiz edilmesi sonucunda hazırlanan “Dijital İtibar Raporu” (DİR100), tüketici markalarının dijital itibarını ve başarısını gözler önüne serdi. Yemeksepeti, bu raporda öne çıkan markalardan biri oldu.

Netflix, Türk Telekom, Türk Hava Yolları ve Vodafone gibi markaların yer aldığı “Türkiye’de Dijital İtibarı En Yüksek Markalar” listesinde, Yemeksepeti de ilk 5’te kendine yer buldu. Bu başarı sayesinde Yemeksepeti, dijital platformlarda tüketicilerle etkili bir etkileşim kurma ve etkili çözümler sunma konusundaki başarısını sektördeki öncü konumunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Yemeksepeti, En Çok Konuşulan Markalar Listesinde!

Yemeksepeti, raporun “En Çok Konuşulan Markalar” listesinde üst sıralarda kendine yer buldu. 2022 yılı boyunca dijital platformlarda toplamda 666 bin 879 sonuç elde ederek, tercih edilen ve gündeme gelen bir marka olarak öne çıktı.

Rapor, Türkiye’de dijital itibarı en yüksek 100 markanın belirlenmesi için tüketicilere yönelik 20 farklı sektörde faaliyet gösteren markaların analiz edildiğini gösteriyor. Bu analizler sonucunda belirlenen markaların verileri, 18.45 İletişim Ajansı tarafından özel olarak geliştirilen metodolojiye göre analiz edilip değerlendirildi.

Raporda markanın dijital varlığı ve marka bilinirliği üzerine odaklanıldı. Bu kapsamda markanın, dijital platformlarda ne sıklıkla gündeme geldiği, ne kadar etkileşim aldığı ve ne kadar görüntülendiği gibi faktörler incelendi. Ayrıca belirlenen markaların dijital itibar skoru içeriklerin olumlu, olumsuz veya nötr olmasına bağlı olarak değerlendirildi.