Yapay Zeka Kendi Yapay Zekasını Üretti

Bilim insanları, ChatGPT gibi dev yapay zeka modellerinin artık insana gereksinimi olmadan yeni bir yapay zeka yaratabildiğini belirtti.

Bilim insanlarınca yayınlanan araştırmaya göre, yapay zeka modelleri insan yardımı gerektirmeden daha küçük yapay zeka sistemleri oluşturabiliyor. Üstelik bu proje türünün ilk örneği olduğu ifade edildi.

Aizip ile Massachusetts Institute of Technology ve California Üniversitesi’nin farklı kampüslerindeki bilim insanları arasındaki ortaklık, ChatGPT’ye güç veren şekilde daha büyük yapay zeka modellerinin günlük hayatta kullanılabilecek daha küçük, daha verimli yapay zeka uygulamaları yaratabileceğini gösterdi.

Bu özel modeller işitme cihazlarının iyileştirilmesine, petrol boru hatlarının izlenmesine ve nesli tükenmekte olan türlerin takibine yardımcı olabileceği kaydedildi.

Aizip’in CEO’su Yan Sun, “Şu anda, daha küçük modelleri oluşturmak için daha büyük modeller kullanıyoruz, tıpkı daha büyük bir kardeşin küçük kardeşine gelişmesi için yardım etmesi gibi. Bu, kendi kendini geliştiren daha büyük bir yapay zeka işine doğru atılan ilk adım. Bu, yapay zeka modellerinin yapay zeka modelleri oluşturabileceğini gösterme yolundaki ilk adımdır.” diye konuştu.