Volvo Cars, Sürdürülebilir Yakıtlara Yöneliyor

İsveçli üretici Volvo Cars, geleneksel deniz taşımacılığından vazgeçerek yenilenebilir yakıtlara geçiş yapıyor ve karbon emisyonlarını yüzde 84 oranında azaltmayı hedefliyor.

Şirket, her yıl fabrikalarına gemilerle on binlerce konteyner malzeme taşıyor. Artık Volvo Cars, bu taşıma operasyonlarında fosil yakıtların yerine yenilenebilir yakıtlar kullanacak.

Son zamanlarda markalar arasında karbon nötrleme, çevresel etmenlerin azaltılması ve doğaya uygun üretim yapma felsefesi giderek daha fazla benimsenmeye başladı. Çevre bilincinin artmasıyla birlikte markalar, bu konulara daha fazla önem veriyor. Markalar artık sürdürülebilirlik odaklı adımlar atıyor.

Bu doğrultuda karbon ayak izini azaltma, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma ve doğa dostu üretim süreçleri uygulama konusunda çaba gösteriliyor. Bu trend, markaların sosyal sorumluluk bilincini artırırken, çevresel sürdürülebilirlik konusunda liderlik rollerini de pekiştiriyor. Özellikle tüketici taleplerinin de bu yönde şekillenmesiyle birlikte markalar çevreye duyarlı politikalar benimseyerek geleceğe yönelik olumlu etkiler yaratma hedefiyle hareket ediyor.

Volvo Cars bu uygulama ile karbon emisyonunu azaltacak

Volvo Cars da bu bilinçle hareket eden şirketler arasında yer alıyor. Volvo, bu operasyon ile yılda 55.000 ton karbon emisyonunu azaltmayı hedefliyor. Fosil yakıtların yerine yenilenebilir yakıtların kullanılmasıyla karbon emisyonları en az yüzde 84 oranında azalacak. Bu değişiklikle birlikte deniz taşımacılığında artık Yakıt Olarak Yağ Asidi Metil Esterleri (FAME) kullanılacak.

Bu yakıt, özellikle atık yemeklik yağ gibi yenilenebilir ve sürdürülebilir kaynaklara dayanıyor. Palm yağı veya palm yağı üretimiyle ilişkili hiçbir ham maddenin yakıt olarak kullanılmayacağı belirtiliyor. Volvo Cars, 2018 ile 2025 yılları arasında her bir otomobilin yaşam döngüsü karbon ayak izini yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu hedef, lojistik dahil tüm operasyonel emisyonlarda yüzde 25‘lik bir azalmayı gerektiriyor. Bu kilometre taşları, iklim nötr hedeflerine önemli adımlar atmayı temsil ediyor ve Volvo Cars, 2025 yılına kadar iklim nötr üretim hedefine ulaşmayı amaçlıyor.