Vodafone Çevre Farkındalığını Oyunla Kazandırıyor

Vodafone, iklim değişikliği ve çevresel sorunlar gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan “ECO: Save the Planet” isimli oyunla sürdürülebilirlik temasını işliyor.

Vodafone Her Şey Yanımda, oyun stüdyosu Bucked Games, Webrazzi ve Bahçeşehir Koleji iş birliğiyle geliştirilen sürdürülebilirlik odaklı yeni “ECO: Save the Planet” oyununu duyurdu. Türkiye genelindeki tüm kullanıcılar için erişilebilir olan oyun, iklim değişikliği ve çevresel meseleler gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Sürdürülebilirlik temelli oyunlaştırılmış bir farkındalık projesi olarak geliştirilen bu oyun, Türkiye’nin oyun pazarında benzersiz bir konuma sahip olma özelliğini taşıyor.

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne özellikle “Denizde ve Karada Yaşam” ile “Temiz Enerji” gibi önemli temalar üzerinden katkıda bulunmayı amaçlayan oyun, iklim değişikliği ve çevresel sorunlar gibi acil konularda farkındalık yaratmak için bir platform sunuyor.

Vodafone, İş Birlikleri ile Sürdürülebilirliği Ön Plana Çıkarıyor

Zengin yapboz ve bulmaca mekanikleriyle oyuncuları proaktif çözümler üretmeye teşvik eden oyun, renkli ve dinamik görsellerle eğlenceli bir deneyim sunuyor. “Kuraklığa Karşı Çözüm Üretin”, “Okyanusu Çöplerden Arındırın”, “Deniz Canlılarını Kurtarın”, “Gezegeni ve Atmosferi Temizleyin'” ve “Afetlere Karşı Aksiyon Alın” gibi bölümlerden oluşan oyunda, farklı konseptlerde görevler bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Her Şey Yanımda Genel Müdürü Yusuf Aysal, Vodafone’lu olup olmamasına bakılmaksızın Vodafone Yanımda uygulamasını indiren ya da web sitesini ziyaret eden herkesin platformları kullanabileceğini vurguladı. Aysal, “Bucked Games, Webrazzi ve Bahçeşehir Koleji ile iş birliği yaparak müşterilerimize sürdürülebilirlik temasına sahip yeni bir mobil oyun sunuyoruz. Türkiye genelindeki tüm kullanıcılara yönelik olan bu oyunla çevre farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Oyunu indiren veya üye olan müşterilerimize ilerleyen günlerde çeşitli kampanyalar sunacağız.” dedi.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, önceliklerinin akademik başarının yanı sıra toplumsal sorumluluk bilincine sahip nesiller yetiştirmek olduğunu ifade ederek şunları belirtti:

“Eğitim modellerimize entegre ettiğimiz çalışmalarla öğrencilerimizde toplumsal sorumluluk farkındalığı yaratıyor, uygulamalarımızla bu anlayışı pekiştiriyoruz. Eğitimde oyunlaştırmanın, akademik eğitimin yanı sıra toplumsal duyarlılık konularında da etkili olduğunu biliyoruz. Dijital eğitime öncülük eden bir eğitim kurumu olarak Bucked Games ile daha önce de benzer işbirlikleri gerçekleştirdik ve akademik kadromuzun katkılarıyla farklı oyunlara birlikte imza attık. Bu işbirliğine Vodafone ve Webrazzi’nin de katılımıyla daha fazla kişiye ulaşmasından mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilirlik temalı bu oyunun yalnızca öğrenciler için değil, her yaş grubundan insanın çevre farkındalığını artırmasına katkı sunacağını düşünüyoruz.”