Tüpraş, Sertifikalı Yangın Eğitimleri Verecek

Tüpraş, yangınla mücadele konusundaki farkındalığı ve yetkinliği artırmak amacıyla sertifikalı yangın eğitimleri düzenleme kararı aldı.

Şirket, endüstriyel tesislerde güvenlik konusunda liderlik misyonuyla şirketlere acil durum ekiplerine yangınla mücadele ve arama kurtarma eğitimleri verme yolunda adım atmaya başlıyor.

Konuyla ilgili yapılan şirket açıklamasında yangın eğitimlerinin Tüpraş İzmir Rafinerisi Yangın Eğitim Merkezi’nde düzenleneceği belirtildi. Ayrıca bu eğitimlerin Uluslararası Endüstriyel Acil Durum Hizmetleri Yönetimi Örgütü (JOIFF) tarafından akredite edilen uluslararası sertifikalı eğitimler olduğu aktarıldı.

Tecrübeli eğitmen kadrosuyla endüstriyel yangınlar ve arama kurtarma alanında JOIFF sertifikalı eğitimler sunmaya hazırlanan Tüpraş, bu yolla birçok sektörde yangınla mücadele konusunda farkındalık ve yetkinlik oluşturmayı hedefliyor.

Tüpraş Teknik Emniyet Direktörü Pınar Çağdaş Duran, Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde, 11 yangınla mücadele ve 5 endüstriyel kurtarma eğitim istasyonunda birbirinden farklı ve zorlu senaryo ile uygulamalı eğitimler verdiklerini söyledi.

Tüpraş, Eğitimlerle Farkındalık Yaratmaya Çabalıyor

Duran, “Yangınla mücadele eğitimlerimizde flaş yangını, jet yangını, döküntü yangını, tüm yüzey tank yangını, kapalı alanda yangın gibi farklı endüstriyel yangın türlerine müdahale stratejileri ve yöntemleri öğretiliyor. Eğitimlerimiz içinde; yangın tiplerini ve türlerini öğrenme, yangın donanımlarının kuşanımı, yangınla mücadele ekipmanlarını tanıma, ekipmanların kullanımı, ekiplerin oluşumu, ekiplerin koordinasyon içerisinde hareket etmesi konuları yer alıyor. Eğitimlerimizin hedef kitlesinde öncelikli olarak; petrol ve doğalgaz sektörü, endüstriyel tesisler, kamu kurum ve kuruluşları, itfaiyecilik meslek yüksek okulu öğrencileri, devlet hava meydanları işletmeleri ile liman işletmeleri var.” dedi.

Bu eğitimler, endüstriyel tesislerde ve belediyelerde görev yapan itfaiyecilere, endüstriyel yangınlarla mücadele, arama kurtarma ve iple erişim konularında temel ve ileri seviye becerilerini geliştirme fırsatı sunacak.

Yetkinliği artan ekiplerin, tesislerinde meydana gelebilecek acil durumlara daha etkin, emniyetli ve hatasız müdahale etmelerinin mümkün olacağının belirten Duran, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Doğru müdahale teknikleri ile tesislerin acil durumları, minimum zararla atlatmasına yardımcı olacağız. Acil durum ekiplerine duyulan güven ile memnuniyetin de artacağını düşünüyoruz. Uluslararası bilinir kurumların sertifikalarının alınmasıyla, bireylerin yurt içinde ve dışında iş bulma konusunda kariyerlerine de katkıda bulunacağız. Böylece sektörlere nitelikli acil duruma müdahale çalışanı desteği sağlayarak, bu alanda yetişmiş kişilerle, kurumlar bünyesinde farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz.”