The Sandbox, Anadolu’da Metaverse Eğitimleri Veriyor

Bilim seferberliği kapsamında Anadolu’da metaverse odaklı eğitimlere başlayan The Sandbox, öğrencilere Game Maker ve Vox Edit geliştirme motorları yardımı ile kendi oyunlarını tasarlama olanağı sunuyor.

Eğitim, Tokat Zile Cumhuriyet Ortaokulu’nda düzenlenen Web3 Bilim ve Metaverse Seferberliği’nde verildi. Öğrencileri erken yaşta teknoloji ile buluşturan eğitimler, imkanı olmayan dezavantajlı gruplara yönelik.

The Sandbox Türkiye Ülke Müdürü Arslan Kiran, öğrencilere game maker ile metaverse deneyimlerini oluşturma ve yayınlama imkanlarını aktardı. Etkinliğe katılan öğrencilerin web3 ve metaverse oyun teknolojileri hakkında bilgi birikimlerinin yüksek olduğu gözlenirken, eğitim sonunda gruplar halinde iş paylaşımı yaparak karakter, oyun deneyimi ve oyun içerikleri geliştirebildikleri gözlemlendi. The Sandbox ile Web3 Bilim ve Metaverse Seferberliği başka öğrencilere de ulaşacak. Sivas Merkez Yavuz Selim Ortaokulu da bu eğitimle buluşan okullardan biri oldu.

Young Guru Academy tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan bilim seferberliği kampanyası bugüne kadar 81 ilde 1318 okulda 527 bin öğrenciyle buluştu. Proje, içinde blok ve satır kodlama imkânı sunan modüllerin de yer aldığı, müfredata uygun şekilde tasarlanmış bilim setlerinden oluşuyor. Bu sayede öğrenciler, öğrenirken eğlenebiliyor.

Bu eğitim ile The Sandbox, öğrencileri metaverse teknolojilerinin sağladığı yenilikler hakkında bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca eğitim kapsamında yer alan game maker ve vox edit aracılığıyla öğrenciler metaverse üzerinden deneyimlerini geliştirebiliyor.