Hayat Holding’den Ekolojik Okuryazarlık Projesi: “Hayata İyi Bakarız”

Sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini ekleyen Hayat Holding, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle sosyal sorumluluk projesi ‘’Hayata İyi Bakarız’’ı hayata geçirdi. Projeyle ilkokul öğrencilerinin, öğretmenlerin ve velilerin ekolojik okuryazarlık düzeylerinin artırılması planlanıyor.

Sosyal faydayı odağına alan şirket, iklim değişikliklerinin getirdiği olumsuz durumlara karşı bir bilinçlendirme projesi ortaya koyuyor. Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi, “Sürdürülebilir Bir Dünya’nın Hikayesi”ni aktarmaya çalışıyor. Proje kapsamında 3 ve 4 sınıf öğrencilerinin okul müfredatına uygun olarak Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerindeki kazanımlara ilişkili şekilde hazırlanan içeriklerle bu bilinci aktarmak hedefleniyor. Ders haricinde çeşitli etkinliklerle geliştirilen projenin öğrencilerin çözüm üretmelerine yönelik farklı eğitim araçlarıyla desteklenerek aktarılması planlanıyor.

Projeyle ilgili konuşma yapan Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı M. Avni Kiğılı, “Toplumun dönüşümüne hizmet eden, iyiliğin nesilden nesile aktarıldığı uzun vadeli, kalıcı ve sürdürülebilir projelere imza atmak çok önemli. Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi’nin çıkış noktası budur. Yarının dünyası, iklim farkındalığı yüksek bir nesle ihtiyaç duyacaktır. Çocuklara erken yaştan itibaren yapılan her yatırım, sadece çocuğun yaşamını dönüştürmekle kalmayarak, bilinçli kuşakların yaşam sürdüğü refah içinde bir dünya anlamına geliyor. Bu nedenle tüm iş dünyasını buradan ekolojik okuryazarlık eğitimlerinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Birimiz değil, hepimiz Hayata iyi bakalım…” şeklinde ifade etti.

T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar ise projenin önemiyle ilgili şunları söyledi:

“Hükûmetler arası İklim Değişikliği Paneli’nin araştırmalarına göre iklim krizi kapımızda. Dünyamızın ve canlıların yaşamlarına sağlıklı şekilde devam etmesi için bu durumu yavaşlatmak ve tersine çevirmek için üstümüze büyük sorumluluklar düşüyor. Bunun en önemli yollarından biri şüphesiz geleceğimiz olan çocukları bilinçli, farkındalığı yüksek, ekolojik duyarlılıkları olan bireyler yetiştirmekten geçiyor. Millî Eğitim Bakanlığı’mız sürdürülebilirlik, çevre bilincine yönelik tutum ve davranışları geliştirmede çocuklara, gençlere ve eğitimcilere yönelik önemli adımlar atıyor. Bu eğitimlerle bizden sonra, çocuklarımızın dünyamız için en faydalı kararları verebilecek ve doğru adımlar atabilecek olgunluğa erişeceklerine inanıyoruz. Bu doğrultuda ‘Hayata İyi Bakarız’ Ekolojik Okuryazarlık Projesi, çocuklara erken yaşta çevre bilinci kazandırarak farkındalık yaratma konusunda çok kıymetli bir proje. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik, uzman isimlerle titizlikle hazırlanmış bu eğitimin çocuklarımıza katkısı olacağına inancım tam.”

Proje, Kocaeli, İzmir, Muğla, Antalya, Giresun, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Erzurum, Malatya şehirlerini kapsarken 300 okulda, 600 öğretmen, 30.000 öğrenci ile 60.000 veliye ulaşılması hedefleniyor.