Sanayici, KOBİ’ler ve Esnafın Yeni Talepleri Var

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu Osmaniye’de, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, yeni teşvik paketi talepleri olduğunu söyledi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ne iş gücü ve veriminin yeniden getirilmesi için teşvikler gerektiğini belirten Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Aksoy, 3 ay süreyle uygulanacak OHAL kapsamının hariç, faizsiz kredi destekleri istediklerini kaydederek, “Barınma ile ilgili OSB’de bir alan yapmak için araştırma yapıyoruz. İşçilerin barınma sorunlarını çözerek onları üretime döndürme çabalarımız var ifadelerini kullandı.

Özellikle psikolojik destek verilmesini istiyoruz, herkes yakınını kaybetti, çarkın dönmesi bacaların tütmesi için ilk etapta bunlar gerekiyor” dedi. Aksoy, küçük esnafa faizsiz kredi verilmesi yönünde taleplerinin olduğunu anlatarak, şöyle konuştu: “OHAL’den dolayı vergiler erteleniyor, sigorta ile ilgili düzenlemeler var.

Ancak bizim ek taleplerimiz var. Normalleşme sürecine henüz geçilmedi, barınma ile ilgili sorunlar büyük ölçüde giderildi. Bugünlerde az hasarlı işletmelerde tadilatlar yapılıyor. Destek paketinde OHAL’in haricinde çalışanlara destek verilmesini istiyoruz. Bugün gıda haricinde alışveriş başlamadı. Normalleşme bir yılı bulur. Organize Sanayi Bölgesi’nde işgücü kaybı var, çalışana da teşvik verilerek bu çarkı döndürmemiz gerekiyor.”dedi.