Kahta OSB Üretimini Sürdürüyor

Asrın felaketi olarak adlandırılan büyük depremden etkilenen Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki organize sanayi bölgesi, yaklaşık 5 bin çalışanla üretimi sürdürmeye devam ediyor.

Depremler sonrası Kahta Organize Sanayi Bölgesi‘nde (OSB) yeniden üretime başlayan fabrikalar her gün artış gösteriyor. Kahta Kaymakamı ve Kahta OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Korkutata, depremlerden Adıyaman ve Kahta ilçesinin de etkilendiğini söyledi. Kahta OSB’nin yüksek üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Korkutata, şöyle konuştu:

“Depremler sonrası ‘bölgemiz üretemeyecek’ algısının oluşturulmak istenmesi bizi üzdü. Bugün itibarıyla Kahta OSB aktif 5 bin civarındaki işçisiyle ekonomiye katkı sunmayı sürdürüyor. Bu, bizim için yeterli değil. Kahta OSB, tekstil ve gıda ağırlıklı bir üretim bölgesi. Bölgemiz için hayati olacak konulardan birisi, organize sanayi bölgemizin en güzel şekilde çalışması. Buradaki işçi sayısının ve üretimin artırılarak devam etmesi, bölgemize sağlanacak en büyük faydadır. Bölgedeki yaraların kalıcı şekilde onarımında, organize sanayinin işlemesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlarımızı, iş adamlarımızı, ülkemizin batısındaki büyük firmaları organize sanayi bölgemizdeki firmalarla beraber çalışmaya, onlara destek vermeye çağırıyoruz” dedi.