Akçansa, Sürdürülebilir Ürün Hareketi ile Dikkat Çekiyor

Akçansa, sürdürülebilir ürün hareketi girişimiyle iklim hedeflerine yönelik sorumlu yaklaşımını desteklemeye devam ediyor.

Şirket, “Green Formulation” anlayışını benimseyerek duyurduğu yeni girişim çerçevesinde; iklim ve çevre dostu yaklaşımın gücüyle bir araya gelen sürdürülebilir çimento ürünlerini “Green For Cement” adı altında sunuyor. Ayrıca düşük karbonlu sürdürülebilir hazır beton ürünlerini de “Green For Concrete” başlığı altında bir araya getiriyor.

Akçansa, iklim değişikliği ile mücadele bağlamında alternatif ham madde kullanımıyla düşük klinker içerikli ve düşük karbonlu yeni ürünler geliştirme konusunda önemli bir adım attı.

Sınıflandırılan yeni ürün kapsamına göre; düşük karbonlu “Actioncem”, çevresel etkilere karşı dirençli “Solidcem” ile yüksek dayanım ve dayanıklılığa sahip “Duocem” sürdürülebilir çimento ürünleri olarak Green For Cement ürün kategorisinde yer alıyor.

Akçansa, doğaya saygılı ürünler üretiyor

Akçansa, müşteri gereksinimlerine yönelik olarak geliştirdiği özel hazır beton ürünleriyle sürdürülebilir ve uzun ömürlü özellikler sunarak katma değer sağlıyor. “Performix”, “Solidmix”, “Hidromix”, “A+Beton”, “100+Beton” ve “Yolbeton” adını taşıyan bu özel ürünler, Yeşil Beton kategorisi altında yer alıyor. Bu ürünler, Green For Concrete vizyonuna katkıda bulunuyor.

Yeni nesil hazır beton ürünü Ecocrete, sürdürülebilir teknolojilerin kullanımıyla elde edilen en düşük karbon ayak izini hedefliyor. Bu ürün, ‘Yeşil Beton’ kategorisi altında standart ürünler arasında yer alıyor.

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz, bulundukları tüm bölgelerde “Gelecek için sorumlu çalışma” prensibiyle çalışmalarına devam ettiklerini aktardı. Yılmaz, “Akçansa olarak gelecek yolcuğumuzu ‘insan’, ‘inovasyon’ ve ‘çevre’ odaklı faaliyetlerimizle sürdürüyoruz. Küresel iklim krizi ile mücadelede attığımız adımları ve çevre dostu örnek uygulamalarımızı sürekli olarak geliştirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir Ürün Hareketi girişimimiz ile üretim ve kalitenin temel performans parametrelerinden ödün vermeden, doğaya saygılı ürünlerle sürdürülebilirlik hedeflerimizi destekliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek”. dedi.

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz