Dünyanın İlk Yapay Zekâ Radyo İstasyonu: RadioGPT

Futuri Media, yapay zekâ ve otomatik seslerin bir karışımını kullanarak yayın yapabilen dünyanın ilk GPT-3 yapay zekâ destekli radyo istasyonu RadioGPT‘yi duyurdu.

24 saat yayın yapabilen yerel ve yapay zekâ destekli RadioGPT, GPT-3 teknolojisini Futuri’nin TopicPulse içerik keşif yapay zekâsı ve yapay zekâ tarafından üretilen seslerle birleştirerek dünyanın ilk yüzde 100 yapay zekâ destekli radyo sunucularını oluşturdu. TopicPulse trend olan konuları belirlemek için Twitter, Instagram gibi platformlardan kaynak tarıyor, sonrasında elde ettiği bilgileri GPT-3’e aktarıyor. Yapay zekâ tarafından alınan bu bilgiler, radyo DJ’inin anlatımından çıkmış gibi oluşturuluyor. GPT-3 teknolojisini kullanan RadioGPT, canlı yayında kullanım için bir komut dosyası oluşturuyor ve AI sesleri, bu komut dosyasını etkileyici bir sese dönüştürüyor. İstasyonlar, tek, ikili veya üçlü olarak barındırılan şovlar için çeşitli AI sesleri arasından seçim yapabiliyor veya AI’yı mevcut kişiliklerinin sesleriyle eğitebiliyor. Bireysel gün bölümleri için programlama yapılabiliyor veya Futuri’nin RadioGPT tüm istasyonu çalıştırabiliyor.

RadioGPT, yayındaki içerikle ilgili dijital platformlar için ayrıca içerik de üretebiliyor. Yapay zekâ desteği alarak video içerikleri de yer alıyor.

Futuri CEO’su Daniel Anstandig, RadioGPT için “Yayın alanındaki erken AI mucitleri olarak, GPT-3 teknolojisinin inanılmaz gücünü TopicPulse gibi çığır açan teknolojiyle eşleştirerek radyoya getirmemiz çok doğal. Yayıncıların canlı yayın içeriklerini anahtar teslimi bir şekilde yerelleştirmek için RadioGPT kullanma yeteneği, onlara önemli ana saha avantajlarını yeni ve benzersiz yollarla derinleştirmeleri için kaynaklar açıyor. RadioGPT ile olasılıklar sonsuz. RadioGPT ile, bir daha asla ‘astar kartı’ veya ‘yalnızca süpürücü’ hava geçişi olmamalı. Artık herkes canlı ve yerel olabilir.” açıklamalarında bulundu.

RadioGPT hakkında daha fazla bilgi almak ya da beta sürümüne ulaşmak isterseniz RadioGPT.ai adresini ziyaret edebilirsiniz.