Samsung, Otonom Araçlar için Çip Üretim Sürecinde

Samsung, ABD merkezli bir yarı iletken şirketi olan Ambarella için 5nm çip üreteceğini duyurdu.

Samsung’un Ambarella ile yaptığı iş birliği ile otonom araçlar için yapay zekâ denetleyicisi olarak yarı iletken çip üretilecek. Bu çip sayesinde sürücüsüz arabaların dönüşümü yeni bir ivme kazanacak. Ambarella CV3-AD685 adlı yeni çip, yüksek verimli AI işleme, gelişmiş görüntü işleme ve ultra düşük güç tüketiminin benzersiz kombinasyonu ile bezenmiş.

Ambarella’nın CV3-AD685 isimli çipi, diğer çiplere göre 20 kat daha hızlı ve sinir ağı işleme yeteneğine sahip yeni nesil CVflow yapay zekadan esinleniyor. Otonom araçlar için gelişmiş sürücü yardım sistemlerinde (ADAS) yol planlama, derin sensör füzyonu, bilgisayar görüşü, 4D görüntüleme radarı için kullanılan sinirsel vektör ve genel vektör işleme özellikleri bulunuyor.

Samsung’un otomotiv döküm, tescilli teknolojiler ve çip geliştirmede deneyimleri de bulunuyor.

Ambarella’nın CEO’su Fermi Wang, iş birliği ile alakalı şu sözleri söyledi:

“Ambarella ve Samsung Foundry’nin zengin bir iş birliği geçmişi bulunuyor. Birinci sınıf 5nm teknolojisini, yeni CV3-AD685 SoC’lerimizle buluşturmaktan dolayı heyecanlıyız. Samsung’un kanıtlanmış otomotiv proses teknolojisi, ADAS ve L2+ aracılığıyla L4 otonom araçlara yeni yapay zekâ hızlandırma, sistem entegrasyonu ve güç verimliliği seviyeleri getirmemize olanak tanıyor. “