Bien Türkiye’nin Geleceğine Yatırım Yaptı

Bien, seramik üreticisi olarak lüks segmente odaklanma ve ihracatını artırma hedefiyle Aydın’da üretim kapasitesini iki katına çıkarmak amacıyla önemli bir yatırım gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en büyük seramik üreticilerinden Bien, lükse yönelik odaklanma ve ihracatını artırma hedefi doğrultusunda, Aydın’da üretim kapasitesini iki katına çıkaran önemli bir yatırıma imza attı. Bu 5 milyar liralık yatırım, ek olarak 4 bin kişilik istihdam oluşturacak.

Türkiye, seramik sektöründe dünya çapında önemli bir konumda bulunmakta ve üretim üssü olma hedefine doğru hızla ilerlerken, ihracat performansında da etkileyici bir performans sergilemekte. Yılda yaklaşık olarak üretiminin yüzde 40’ını ihraç eden seramik sektörü, yıllık ihracat rakamını 2 milyar dolar seviyesinde tutarak dünya genelinde söz sahibi bir konumda bulunuyor. Türk seramik sektörü, rekabet gücünü her geçen gün artırarak dünya sahnesinde önemli bir rol oynuyor.

Türk seramik sektörü, dünyanın en prestijli fuarlarından biri olan İtalya’nın Bologna kentinde 25-29 Eylül tarihlerinde düzenlenen Cersaie Fuarı’nda kendini gösterdi. Fuar, ileri teknolojiyle üretilen yeni ürün ve koleksiyonlarını sergileyen Türk seramik sektörü için bir vitrin niteliğinde oldu. Bien, Qua Granit ve Majorca Tiffany markalarıyla Ercan Şirketler Topluluğu, Cersaie 2023’e güçlü bir katılım göstererek sektördeki etkileyici varlığını bir kez daha ortaya koydu.

“Üretimin Yarısı Bizden”

Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan yeni yatırımlarını ve hedeflerini anlattı. Aydın Çine bölgesinde Bien’in yeni yatırımına başladıklarını söyleyen Ercan, şunları söyledi: “Yaklaşık 4-5 milyar liralık bir yatırım yapacağız. Önümüzdeki 12 ay içerisinde ilk fazını devreye alacağız, 5 fazda tamamlanacak. İlk fazda yaklaşık 15-20 milyon metrekarelik kapasitemiz olacak. Tamamlandığında tesisin yıllık üretim kapasitesinin 100 milyon metrekarenin üzerinde olmasını hedefliyoruz. Tüm fazlar devreye alındığında mevcut kapasiteyle birlikte yaklaşık 160 milyon metrekarelik üretim hacmine ulaşacağız. Türkiye’nin üretiminin neredeyse yarısını karşılayacağız. Bu tesisteki üretimimizde pazarda olmayan daha lüks ürünlere odaklanacağız.”

Kuşadası’na Showroom Otel

Topluluk, turizm sektöründe de faaliyet gösteriyor. Toplamda 6 oteli bulunan bu topluluk, en son olarak Aydın Kuşadası’nda bir otel satın aldı. Bu 150 odalı oteli, bir showroom oteline dönüştürmeyi planlayan Ali Ercan, “Otel şu anda tadilat çalışmalarına tabi tutuluyor. Her bir oda için özgün bir konsept üzerinde çalışılmaktadır. Açılışı Mart ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yurtdışından gelen müşterilerimizi, özellikle fabrikalarımıza ağırlayabileceğimiz bir ortam sunmak amacıyla bu oteli kullanacağız. Böylece ürünlerimizi müşterilerimize sergileme imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.

Güneşe Yatırım

Enerjinin üretiminin artık doğalgazdan güneşe, rüzgar enerjisine kaydığını ifade eden Ercan, “Biz de güneşle ilgili çalışıyoruz. Henüz çalışma aşamasındayız. Örneğin Qua sürdürülebilirlikte dünyanın en yüksek notlarından birini aldı. Bunu grubun tamamında birleştirmek için uğraşıyoruz” dedi.