Roketsan, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda!

Türk savunma şirketi Roketsan, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23‘te ilk defa sergilediği UMTAS GM, MAM-L IIR, MAM-T IIR, SİPER, İHA-230, Mobil Hava Savunma Sistemi ve KMC-U ürünleriyle yerini aldı.

Bu yıl 16‘ncısı düzenlenen IDEF’23, 25-28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. Türk savunma sanayisinin ve dünyanın önde gelen sektör oyuncuları, İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlandı.

Türkiye’nin önde gelen roket, füze ve mühimmat üreticisi Roketsan, bu yıl 35. yaşını IDEF’23’te kutladı. Fuarın en büyük stantlarından birinde yer alarak 30 ürünüyle 7’sini ilk kez sergiledi. IDEF, Türkiye’nin ev sahipliğindeki en büyük savunma ve havacılık fuarı olmasıyla birlikte önemli görüşmelerin merkezi konumunda bulunuyor. Roketsan, güçlü bir kadroyla fuara katılarak standında birçok yurt içi ve yurt dışı ziyaretçiyi, sektör profesyonellerini, devlet yetkililerini ve askeri delegasyonları ağırladı. Fuar süresince yoğun bir görüşme takvimi olan Roketsan yetkilileri, önemli anlaşmalar ve iş birlikleri için çalıştı.

Roketsan, Yeni Ürünleriyle Dikkat Çekti

Dünya genelinde tercih edilen ürünleriyle dikkatleri üzerine çeken Roketsan, fuarın ilk kez sergilediği ürünleriyle de beğeni topladı. Bu ürünler arasında, Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi UMTAS’ın menzili daha da arttırılmış versiyonu UMTAS GM, SİHA’lar ile tüm dünyada tanınan Mini Akıllı Mühimmat ürün ailesinin Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı (IIR) başlıklı versiyonları MAM-L IIR ve MAM-T IIR yer aldı. Ayrıca Türkiye’nin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi SİPER, Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füze İHA-230, günümüz harp sahası şartlarına uygun olarak geliştirilen Mobil Hava Savunma Sistemi ve Taktik Füze Fırlatma Sistemi KMC’nin yeni geliştirilen versiyonu KMC-U da bu sergilenen ürünler arasındaydı.