Petcore 2024 Yıllık Konferansında Yeni İnovasyon Zirvesi

Gelecek yılın yıllık Petcore Konferansı’nda, PET değer zincirindeki delegelerin sektör genelinde fırsatları ve büyümeyi artırma potansiyeline sahip çok çeşitli çığır açan girişimler sunacağı bir İnovasyon Zirvesi yer alacak.

Bu tür bir oturum ilk kez gerçekleşecek ve ilgilenen tarafları en son projelerini değerlendirmeye sunmaya davet eden bir ‘makale çağrısı’ halihazırda yayınlanmış durumda.

7-8 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Brüksel’de düzenlenecek olan konferans, AB’nin dönüm noktası niteliğindeki Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliğinin (PPWR) tamamlanmasının arka planında gerçekleşecek.

Birinci Gün, sektör uzmanları ve AB kurumlarından temsilcilerin sektörü şekillendiren pazar gelişmelerini tartışmak ve keşfetmek üzere bir araya gelmesiyle, düzenlemenin hem üretim hem de satış yönünde faaliyet gösteren işletmeler üzerindeki etkisini değerlendirecek.

İkinci Gün, çeşitli Petcore Çalışma Gruplarının faaliyetleri hakkında rapor sunacak ve zorlukları, başarıları ve sonraki adımları üyelerle paylaşacak. Petcore, Termoformlardan Depolimerizasyona kadar çeşitli konulara odaklanan yerleşik grupların yanı sıra, derneğin kapsamını polyester elyaf odaklı tekstil geri dönüşümünü de içerecek şekilde genişletme seçeneklerine yönelik analizinin ilk bulgularını sunacak.

Gün, Brüksel’deki politika yapıcılarla birlikte üç büyük pazardaki (Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık) tüketicileri hedef alan ‘Atığı Kurtarın, Birini Geri Dönüştürün’ iletişim kampanyasına ilişkin bir güncelleme içerecek. Şimdi üçüncü yılında olan kampanya, şu ana kadar memnuniyet verici sosyal medya etkisi ve katılımıyla İtalya’da da başlatıldı. Delegeler ayrıca UNEP’in deniz ortamı da dahil olmak üzere plastik kirliliğine ilişkin yasal olarak bağlayıcı uluslararası bir belge geliştirme girişimi hakkında da bilgilendirilecek.

Petcore artık UNEP akreditasyonu aldığına ve önemli toplantılara katılabildiğine göre temsilciler, Kasım 2023’te Nairobi’de düzenlenen Hükümetler arası Müzakere Komitesi’nin 3. oturumunda derneğin katılımıyla ilgili önemli bulguları sunacak.

Kayıt – Petcore Avrupa Yıllık Konferansı 2024‘e buradan kaydolarak 2024 etkinliğine katılımınızı garanti altına almayı unutmayın . Kuruluşlarının girişimlerini İnovasyon Zirvesi’nde sunmak isteyenlerin özet taslağını buraya maria.trofimova@petcore-europe.org adresine göndermeleri gerekmektedir .