Microsoft Teams, Yapay Zeka İle Güncelleniyor

Microsoft Teams, yapay zeka destekli Copilot sayesinde toplantı özetleri oluşturuyor ve iletişimi geliştiriyor.

Microsoft, online toplantı platformu olan Microsoft Teams’i geliştirmeye odaklanıyor. Bu kapsamda, Teams’in yapay zeka destekli özelliği olan Copilot, artık toplantıların özetini daha etkili bir şekilde çıkarabiliyor. Bu özellik sayesinde platform, hem sözlü hem de yazılı sohbetleri bir araya getirerek toplantılarda kaçırılan bilgilerin daha kolay takip edilmesini sağlıyor. Bu şekilde, toplantıların önemli noktaları kaçırılmadan bilgi edinmek çok daha kolay hale geliyor.

Microsoft Teams içindeki iletişim araçları da iyileştiriliyor. Copilot, kullanıcıların mesajlarını daha etkili hale getirmek için yeni özelliklerle güncelleniyor. Ayrıca Teams Chat için akıllı özetleme özelliği ekleniyor. Bu özellik, kullanıcıların arama sırasında not almalarına gerek kalmadan önemli bilgileri özetlemelerine olanak sağlıyor.

Ayrıca, Teams’in hibrit toplantı özellikleri de güncelleniyor. Teams Rooms için otomatik kamera geçişi gibi yeni özellikler ekleniyor. Bu özellikler, uzaktan katılımcıların toplantılara daha etkin bir şekilde katılmalarını ve en iyi görüntüyü elde etmelerini sağlıyor.

Nisan ayında Teams Rooms’daki herhangi bir mikrofon için konuşmacı tanıma özelliği geleceği de paylaşılanlar arasında. Bu da sesinizi ve yüz profilinizi kaydederek, Teams toplantılarında söylediklerinizin transkriptlerde doğru bir şekilde yer almasını sağlayacak.

Microsoft ayrıca, Teams Phone Mobile özelliğini destekleyen yeni iş ortaklarını da duyurdu. Bu özellik, Teams ve mobil cihazınız için tek bir numara kullanmanızı sağlıyor. Microsoft, AT&T, Odido, Virgin Media O2 ve Vodafone UK gibi yeni iş ortaklarının Teams Phone Mobile özelliğini bu yıl ilerleyen zamanlarda kullanıcılarla buluşturacaklarını duyurdu.

Aslında tüm bu yenilikler, Microsoft Teams kullanıcılarının iş birliği deneyimini daha verimli hale getirerek, iletişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.