Daikin, İnovasyon Çalışmalarıyla Küresel Başarı Listesinde!

Daikin, ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirme sektöründeki yeniliklere verdiği önem ve AR-GE faaliyetlerindeki başarıları sayesinde iki ayrı uluslararası inovasyon listesinde yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; Daikin, ABD merkezli küresel bilgi ve analiz sağlayıcısı LexisNexis ve Birleşik Krallık merkezli uluslararası bilgi hizmetleri sağlayıcısı Clarivate şirketi tarafından hazırlanan en iyi 100 inovasyon listelerine seçildi. LexisNexis, ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC-R) alanındaki inovasyonlara verdiği önem nedeniyle Daikin’i, ‘Innovation Momentum 2024: The Global Top 100’ (Küresel En İyi 100) sıralamasının bir parçası olarak seçti. Marka bu sıralamaya ilk kez girdi.

Clarivate şirketi, teknoloji araştırmalarında ve fikri mülkiyet patentlerinde elde ettiği önemli başarılar nedeniyle Daikin’i dünyanın en yenilikçi 100 şirketinden biri olarak belirledi. Daikin, bu prestijli sıralamada 9. kez yer alarak dikkat çekti.

Şirket, İnovasyon Çalışmalarıyla İlerliyor

Daikin, işine katkıda bulunan fikri mülkiyet portföyleri oluşturuyor. Liderlik, AR-GE ve satış departmanlarıyla yakın iş birliği yaparak fikri mülkiyet stratejilerine bilgi sağlayan öngörüler ve pazar trend analizlerini paylaşıyor. Aynı zamanda geriye dönük tahminlerle iş ve fikri mülkiyet stratejileri oluşturmak için fikri mülkiyet ortamı faaliyetlerini genişletiyor. Daikin, bu tür faaliyetleri dünya çapındaki lokasyonlarında yaygınlaştırmak için küresel bir ‘Fikri Mülkiyet İşletim Sistemi’ oluşturuyor ve küresel fikri mülkiyet portföylerinin iyileştirilmesini ve güçlendirilmesini sürekli olarak destekliyor.

Daikin, sera gazlarının azaltılmasına katkıda bulunarak tüm HVAC-R endüstrisinin faydalanmasını sağlıyor. 2011’de gelişmekte olan ülkelerde düşük küresel ısınma potansiyeline sahip ‘HFC-32’ (R32) soğutucu akışkan kullanan klima ekipmanlarına ilişkin 93 patente ücretsiz erişim izni verdi.

Daha sonra 2015’te bu erişimi dünya genelinde tüm ülkelere yaydı. 2019’da, yüksek enerji tasarrufu ve düşük küresel ısınma potansiyeline sahip soğutucu akışkanlara dönüşümü teşvik etmek için patentlerin kapsamını genişletti ve bu patentlerde hak iddia etmeyeceğini taahhüt etti. Daikin, ‘Fusion 25’ planının bir parçası olarak küresel ölçekte AR-GE’yi güçlendirerek büyüme stratejilerini gerçekleştirmeye odaklanıyor. Şirket, karbon nötr hedefine ulaşmayı, müşteri odaklı çözümlerle işini genişletmeyi ve havayla değer yaratmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda diğer şirketler ve araştırmacılarla bir ağ oluşturmak için patentli teknolojilere ücretsiz erişim sağlıyor.