Metro Türkiye’den Sürdürülebilirlik Raporu

Metro Türkiye, sürdürülebilirlik performansını değerlendirmek üzere ilk defa 2016 yılında yayınladığı rapor çalışmasını üç yıldır Etki Raporu şeklinde hazırlıyor.

Faaliyetlerinin ekosistem üzerindeki etkilerini inceleyerek aksiyon almayı amaçlayarak Etki Raporu formatını kullanarak, 2022 yılına ait çalışmasını tamamladı. Sürdürülebilirlik vizyonuna uygun olarak, 2022 dönemindeki performansını ve gelecek hedeflerini paylaşıyor.

33 yıldır Türk mutfak kültürünü ve değerlerini koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla faaliyetlerini sürdürülebilirlik odaklı bir biçimde gerçekleştiren Metro Türkiye, bu konudaki bütüncül yaklaşımını vurgulamak adına 2016 yılından bu yana sürdürülebilirlik raporu yayımlıyor. Ayrıca, faaliyetlerinin ekosistem üzerindeki etkisini ölçmek amacıyla son üç yıldır çalışmalarını Etki Raporu formatında sunuyor.

Metro Türkiye’nin oluşturduğu Etki Raporu, ekosistem üzerindeki tüm etkileri belirlemek ve buna yönelik adımlar atmak amacıyla hazırlanmış olup, ülkemizde perakende sektöründe bu formatta ilk rapor özelliğine sahip. Rapor, Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative) tarafından yayımlanan GRI Standartları’nın “temel” seçeneğine uygun bir şekilde hazırlanmış olup, 2022 yılında sürdürülebilirlik stratejisini “Bir tabak yarını değiştirebilir” inancıyla güçlendiren Metro Türkiye’nin sürdürülebilirlik vizyonuna uygun olarak, dönemsel performansını, alınan aksiyonları, hedefleri ve gelecek planlarını paylaşıyor.

Etki Raporu’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “ESG raporlarımızın bizler ve tüm paydaşlar için değerini biliyor, her yıl tüm şeffaflığımızla raporlama yapmak için verilerimizi topluyor ve web sitemiz üzerinden erişime açık olarak paylaşıyoruz. Somut hedefler ve ölçümlerle, etkilerimizi şeffaf bir biçimde raporluyoruz. Metro Türkiye olarak iş yapma alışkanlıklarımıza yeni bir bakış açısı getirmenin önemine inanıyoruz. Değişen durumlara göre kaynaklarımızı yeniden planlıyor, en çok fayda sağlayabileceğimiz alanlara odaklanıyoruz. Hazırladığımız etki raporları ile paydaşlarımız nezdinde kurumsal kaynaklarımızı nasıl kullandığımıza yönelik bir çerçeve sunuyoruz. 2022 sürdürülebilirlik yolculuğumuzda rotamızı belirlemek için kendimize, bir tabak yarını değiştirebilir mi, diye sorduk. Sürdürülebilirlik hedeflerimize giden yolda hız kesmeden ilerliyor, ‘bir tabak yarını değiştirebilir’ inancı ile güçlendirdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda ülkemize değer katmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Metro Türkiye CEOsu Sinem Türüng

Değişimlere karşı hazır olan ve bu değişimlerin getirdiği riskleri ve fırsatları etkili bir şekilde yönetebilen bir şirket olarak, Türüng 2022 yılını sürdürülebilirlik alanında önemli bir yeniden yapılanma yılı olarak tamamladıklarını belirtti.

Türüng, “Müşteri ve iş ortaklarımızla birlikte oluşturduğumuz geniş değer zincirinin tüm aşamalarında sorumluluk aldık. Bu yaklaşımın bir sonucu olarak, 2022 Etki Raporumuzda müşterilerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak ve onların sürdürülebilir seçimler yapmalarını kolaylaştırmak için yaptığımız çalışmaları, ‘Bir tabak yarını değiştirebilir mi?’ sorusuna cevap arayarak öne çıkardık. Raporumuzda temel iş değerlerimizden olan ‘Sürdürülebilir Satın Alma’ faaliyetlerimizin özetine yer verdik. Ayrıca, ‘Operasyonlarımızda Sürdürülebilirlik’ bölümünde, çalışanlarımıza ve gezegenimize karşı taşıdığımız sorumlulukları açıkladık. Performans göstergeleri ve örnek uygulamalarımızı da paylaştık” şeklinde açıklamalarda bulundu.