Lojistik ve Taşımacılıkta Cihazların Geleceğine Yönelik 5 Trend

Lojistik ve taşımacılık sektörü, büyük ölçüde cihazlardaki teknolojik gelişmeler, yapay zeka, makine öğrenimi ve daha fazlası sayesinde hızla gelişiyor. Tedarik zinciri endüstrisinin geleceği önceden belirlenmemiş ve evrim için olgunlaşmış durumda. İşte lojistik ve taşımacılıkta cihazların geleceğini şekillendirmeye yardımcı olan beş trend.

Belirli İhtiyaçlara Uygun Özel Cihazlar

Tarihsel olarak, şirketler ihtiyaçlarını karşılamak için hazır donanımlara güvendiler. Çoğu zaman, bu, kare bir çiviyi yuvarlak bir deliğe zorlamak gibi hissedilebilir – elbette çalışmasını sağlayabilirsiniz, ancak her zaman iyi çalışmaz. Süreçler daha karmaşık hale geldikçe ve şirket ihtiyaçları daha karmaşık hale geldikçe, özel cihazlar yaygın olarak bulunan cihazlarda sunulmayan kalıplara uyabilir.

Örnek olarak akıllı barkod tarayıcıları düşünün. Özel bir barkod tarayıcı, büyük bir dokunmatik ekran veya kamera gibi barkod tarayıcılarda yaygın olarak bulunmayan donanımları birleştirerek bir şirketin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Özelleştirme ayrıca şirketlere , hasar riskini azaltabilen ve pahalı dış kasa ve değiştirme maliyetlerinden tasarruf sağlayabilen cihazları sağlamlaştırma fırsatı da verir .

Daha Akıcı Takip İçin Envanter Yönetimi Sistemleriyle Daha Derin Entegrasyon

Güvenilir envanter takibi, verimli bir tedarik zincirinin en önemli yönlerinden biridir. Yaygın teknolojik kopukluklardan biri genellikle özel lojistik cihazlar ile envanter yönetim sistemi arasındadır ve birbirleriyle iletişim kuramazlar. Verilerin ayrı olarak işlenmesi veya bir cihazdan manuel olarak yönetim sistemine taşınması gerektiğinden, bu daha fazla çalışmaya yol açar.

Daha entegre bir sistem, manuel çalışma veya ayrı veri işleme ihtiyacını ortadan kaldırarak verimliliği artıracak ve hataları azaltacaktır. Buna karşılık, bu, aşırı sipariş vermeyi veya stokun tükenmesini azaltmak için tahmin doğruluğunu artıracaktır. Bunun ne anlama geldiğini biliyor musun? Cebinizde daha fazla para.

Gerçek Zamanlı Veri Erişilebilirliği İçin Artırılmış Gerçeklik

AR (artırılmış gerçeklik), bilgileri gerçek dünyaya yerleştiren teknolojidir. Google Haritalar’ın yürüme navigasyonu veya Pokemon Go gibi oyunlar gibi özelliklerle daha önce telefonunuzda AR kullanmışsınızdır. Bununla birlikte, bu teknoloji akıllı telefonlarla sınırlı değildir ve AR gözlükleri aracılığıyla lojistik ve nakliye için anlamlı çıkarımlara sahiptir.

AR gözlükleri, bir depoda envanter yönetimi veya gerçek zamanlı trafik ve yoldaki verileri yönlendirme, verimliliği artırma ve hataları azaltma gibi şeyler için kullanılabilir. Sonuç olarak AR, ihtiyacınız olan verileri ihtiyacınız olan yere, yani gözlerinizin önüne koymakla ilgilidir. Bilgisayar ekranına bakmadan gerçek zamanlı verilerle üretkenliği artırmakla ilgilidir.

Maliyet Tasarrufu ve Geliştirilmiş Verimlilik İçin Çok Kullanımlı Cihazlar

Zaman geçtikçe, birleştirme cihazları muhtemelen lojistik ve nakliyede giderek daha yaygın hale gelecektir. Bugün zaten gördüğümüz bir örnek, teslimat sürücülerinin paketleri taramasına, imza almasına ve teslimatları doğrulamak için fotoğraf çekmesine izin veren tek bir cihazdır. Aynı cihazlar ayrıca sürücü davranışını izleyebilir ve araçları takip edebilir. Bunların hepsi, yürütmek için birden fazla cihaz almak için kullanılan gerekli işlevlerdir.

Ancak çok kullanımlı cihazlar, yalnızca teslimat sürücüleri için faydalı değildir. Depoda, tek bir cihaz barkodları tarayabilir, envanteri bulabilir ve depodaki ürün hareketini izleyebilir. Bu cihaz aynı zamanda envanter düzeylerini izleyebilir ve tahminleri iyileştirmek için eğilimleri takip edebilir. Ayrıca, lojistik kaynak sağlama ihtiyaçları inişli çıkışlı olduğundan (örneğin, tatillerde yarı zamanlı yerine getirme merkezi çalışanları), cihazlar tamamen farklı kullanım durumları için yeniden tasarlanacak ve tedarik edilecektir.

Lojistik Cihazları Yönetmek Zordur, Ancak Olması Gerekmez

Modern tedarik zincirinin tüm yönlerinde cihaz kullanımı artmaya devam ettikçe , şirketin bu varlıkları yönetme gereksinimleri de arttı. Yazılım dağıtımları ve güncellemeleri üzerinde daha fazla kontrol ile daha iyi cihaz yönetimine olan talep hiç bu kadar yüksek olmamıştı, bu yüzden Esper var. Yazılım dağıtım, içerik yönetimi ve güncelleme ihtiyaçlarınızı kapsamlı bir cihaz yönetimi çözümüyle birleştiren tek şirket biziz.