Lojistik Sektöründe Dev İş Birliği

Lojistik sektöründe aralarında Demiryolu Taşımacılığı Derneği’nin de bulunduğu dev iş birliği için imzalar atıldı.

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

UTİKAD açıklamasına göre, Türk lojistik sektörünün üç büyük ve köklü sivil toplum kuruluşu sektör için önemli bir adım attı. TÜRKLİM dernek ofisinde gerçekleşen imza töreninde dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

DTD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Güleç, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, TÜRKLİM Dernek Ofisi’nde bir araya geldi.

Derneklerin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyelerinin de katıldığı ve TÜRKLİM ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı sonucunda iyi niyet ve iş birliği protokolüne imza atıldı.

Protokol kapsamında taşımacılık ve lojistik ile ilgili konular başta olmak üzere tarafların mutabakatı ile belirlenecek her türlü konuda aşağıda belirtilen şekilde ortak çalışma ve iş birliğinde bulunulması kararına varıldı.

Tarafların ortak çalışma ve iş birliği yapabileceği konuların ise sektör gelişimine katkı sunulması, bilgi alışverişinin yapılması, iş bağlantılarının tanıtımı, proje ile ilgili iş birliği, konferanslara ve etkinliklere katılım ve ortak temsil ifade edildi.

Güleç, son yıllarda yaşanan pandemi ve sıcak çatışmaların lojistik kanallarında büyük aksamalara neden olurken üretim merkezlerinin değişmesine de sebep olduğunu ifade etti.

KAYNAK:

1.https://sanayigazetesi.com.tr/lojistik-sektorunde-dev-is-birligi/