TCL RayNeo X2, AR Gözlüklere Farklı Bir Boyut Kazandırıyor

Merkezi Çin olan çok uluslu elektronik şirketi TCL, simültane çeviri yapan artırılmış gerçeklik gözlüğü tasarladı. RayNeo X2 isimli gözlük, ekran üstü GPS navigasyon özelliğiyle benzerlerinden bir adım öne çıkıyor.

TCL RayNeo X2, kullanıcılar için cihazlar ve gerçek dünya arasında eşsiz bir bağlantı sunan giyilebilir akıllı evrenin kapılarını açıyor. İnteraktif özellikleriyle kullanıcıya büyük kolaylık sağlayan yapay zekâ destekli AR gözlüğü, CES 2023’te tanıtıldı. RayNeo X2’yi piyasadaki diğer gözlüklerden ayıran en önemli özelliği ise binoküler tam renkli mikro LED ekrana sahip olması. Alışılmış AR gözlüklerinin tasarımına benzemeyen görünümüyle de stil ve kullanım kolaylığından taviz vermiyor. Çerçevesine gömülü bir mikrofon, kamera ve hoparlörler ile teknolojiye yeni bir kapı açıyor.

AR gözlüklerinin teknik özelliklerinden vazgeçmeden klasik gözlükler gibi görünmeyi başaran TCL RayNeo X2, akıllı navigasyondan otomatik çeviriye, fotoğrafçılıktan müzik çalmaya kadar birçok seçenek sunuyor. Navigasyon ve çevirinin yanı sıra RayNeo X2 AR gözlüğünün sahip olduğu ‘’fısıltı modu’’ kullanıcılara kulaklık takmadan müzik dinleme olanağı veriyor.

TCL RayNeo X2 ile kullanıcılar, kaydettikleri görüntüleri Bluetooth ile akıllı telefonlarına aktarabilecek ve sosyal medya hesaplarında kolaylıkla paylaşabilecekler. Eğlenceli deneyimlerin yanı sıra dil engellerine de yıkan TCL RayNeo X2, yapay zekâ çevirisi ile dili gerçek zamanlı olarak çevirebiliyor. Mikrofonu sayesinde yapılan konuşmaları otomatik olarak algılayan gözlük, konuşmaları ekran üzerinde gösterilen alt yazılar biçiminde farklı dillere çeviriyor.

TCL RayNeo CEO’su Howie Li yaptığı açıklamada, “TCL RayNeo olarak dünyanın ilk binoküler tam renkli Mikro-LED optik dalga kılavuzlu AR gözlüğünü yarattık. RayNeo’nun geliştirdiği bu gözlük; üst düzey teknolojiden, stilden veya kullanım kolaylığından ödün vermediği için giyilebilir AR alanında gelecekteki yeniliklerin çıtasını belirleyecek. RayNeo X2, AR gözlüklerinin yeni sınırı ve biz daha yeni başlıyoruz.” dedi. AR gözlüğe daha fazla özellik ekleyebilmek için geliştiricilere çağrıda bulunan şirket, AR teknolojisiyle devrim yapıyor.

TCL RayNeo X2 ‘in sunduğu deneyime videoyu izleyerek ortak olabilirsiniz: