Logo Yazılım’dan Yeni ‘Robotik Kodlama Atölyesi’

Logo Yazılım, toplumsal sorumluluk programı kapsamında açtığı Robotik Kodlama Atölyeleri’ne bir yenisini ekledi.

Logo Yazılım, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bulunan nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insana yakışır iş ve ekonomik büyüme maddelerine verdiği önem doğrultusunda toplumsal sürdürülebilirlik konularına odaklanıyor. Bu kapsamda Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon ile iş birliği yaparak 2019 yılından beri Türkiye’nin farklı bölgelerindeki öğrencilere ulaşıyor.

Bugüne kadar Kocaeli, Gebze ve İstanbul, Şişli, Balat, Kağıthane ve Elazığ’da Robotik Kodlama Atölyesi kuran Logo Yazılım, 2.000’den fazla çocuğa ulaştı. Yazılım Geliştirme Merkezi, 6. robotik kodlama atölyesini de İzmir’in İzmir’in Çiğli ilçesindeki Sasalı İlkokulu’nda kurdu.

4 ülkede faaliyet gösteren ve yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlayan Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, “Anadolu’nun çeşitli yerlerinde ve özellikle uzak yerlerde dezavantajlı olduğunu düşündüğümüz yerlerdeki çocukların potansiyelini artıracak böyle laboratuvarlar kurmaya çalışıyoruz ki çağdaş bir meslek konusunda çocuklarımız yetişsinler. Türkiye’nin gençlerini katma değeri yüksek işlerde çalıştırmamız ve bu konuda eğitmemiz gerekiyor. Bizim de bu konuda karınca kararınca faydamız olduysa ne mutlu bize. Umarım hem çocuklarımıza hem de ülkemize hayırlı olur.’’ şeklinde konuştu.

Logo Yazılım, öğrencileri teknoloji ve yazılımla buluşturmak için projelerine devam edeceklerini aktardı.