Levi’s Ambalajlarını Kompostlayarak Geri Dönüştürmek Mümkün

Fashion for Good inovasyon platformunun Polybag adlı kompostlanabilir poşet projesine katıldığını açıklayan Levi’s, plastik ambalaj sorununa duyarsız kalmadı.

Hazır giyim sektöründeki başlıca sorunlardan biri olan naylon ambalaj kullanımı, çevreye duyarlı bir şirket değeriyle bağdaşmıyordu. Hazır giyim endüstrisinde döngüsel bir inovasyona öncülük etmek isteyen Levi’s de Fashion for Good adlı Amsterdam merkezli inovasyon platformunun evde kompostlanabilir Polybag projesini desteklediğini ve bu projeye katıldığı belirtti.

Levi’s CSO’su Jeffrey Hogue, herkes için ölçeklenebilir bir çözüm üretebilmek için Fashion for Good platformunun projesine katıldıklarını iletti. Polybag adlı kompostlanabilir torbalar, fosil yakıt tüketimini azaltarak yüzde 23-25 oranında biyo-bazlı malzemelerden üretiliyor. Bu torbalar, evde ve belediye kompostlama tesislerinde geri dönüşüm işlemi görecek.

Kompostlanabilir plastik karışımlar genellikle biyo-bazlı malzemeler ve petrol türevi hammaddelerin karışımından elde ediliyor. Bu poşetlerin kompostlanabilirliği, kullanılan malzemenin parçalanma durumuna bağlı olarak değişiyor. Belli ortam sıcaklığında gerçekleşen işlemi, evde yapmak daha kolayken endüstriyel kompostlama için 50-60°C gibi yüksek sıcaklıklar gerekiyor.

Polybag ile alakalı daha fazla bilgi için: https://fashionforgood.com/our_news/fashion-for-good-launches-the-home-compostable-polybag-project/