Google İngilizce Pratiği İçin AI Aracı Yayınlıyor

dfgfhgjhghj

Google, Arama’da kullanıcıların Konuşma İngilizcesi becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan yeni bir “Konuşma Pratiği” özelliğini test ediyor.

Google, bu özelliğin Arjantin, Kolombiya, Hindistan, Endonezya, Meksika ve Venezuela’da, kullanıcıların erken aşama Google Arama deneyimlerini denemelerine yönelik programı Search Labs’a katılan İngilizce öğrenenlerin kullanımına açık olduğunu da belirti.

Şirketin hedefi, kullanıcıların günlük senaryolarda yeni kelimeler kullanmalarına yardımcı olmak için yapay zeka tarafından desteklenen etkileşimli dil öğrenme egzersizlerine katılmalarını sağlayarak, kullanıcıların İngilizce becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak olduğu açıklandı.

Konuşma pratiği, Google’ın geçen yıl Ekim ayında başlattığı ve İngilizce öğrenmek isteyen insanlara yardımcı olmak için tasarlanan bir özelliği temel alıyor. Geçtiğimiz sene kullanılmaya başlanan bu özellik öğrencilerin pratik yapmalarına ve dil bilgisi ve netlik konusunda geri bildirim almalarına olanak sağlarken, konuşma pratiği, ileri geri konuşma pratiği boyutunu da ekliyor.

Konuşma pratiği, kullanıcıya belirli sözcükleri kullanarak yanıtlaması gereken bir konuşma sorusu sorarak çalışıyor. Bu özelliğin ardındaki fikir, İngilizce öğrenenlerin İngilizce konuşmalarına yardımcı olurken aynı zamanda farklı kelimelerin nasıl doğru şekilde kullanılacağını anlamalarına yardımcı olmak.

Yeni özelliğin piyasaya sürülmesi, Google’ın dil öğrenme uygulamalarına gerçek bir rakip için zemin hazırlıyor olabileceğini gösteriyor.