Apple Kendi Yapay Zeka Çiplerini Geliştiriyor

Apple’ın yapay zeka modellerinin çalıştırılmasına odaklanan çiplerinin resmi olarak ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor.

Şirkete yakın kaynakların sağladığı bilgilere göre, Apple, veri merkezlerindeki yazılımını çalıştırmak için kendi yapay zeka çiplerini geliştiriyor.

Apple, yapay zeka yarışında en büyük rakiplerinin gerisinde kalmasına rağmen, çip sektöründeki potansiyelini kanıtlamak için yeni adımlar atıyor. Project ACDC (Apple Chips in Data Center) kod adıyla geliştirilen çipin ne zaman açıklanacağı ya da resmi olarak duyurulacağı hala belirsizliğini koruyor.

Apple, çipleri yapay zeka modellerini eğitmek yerine çalıştırmak amacıyla kullanmayı planlıyor ve bu doğrultuda Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ile iş birliği yapıyor.

Yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak için geçtiğimiz aylarda Kanadalı yapay zeka girişimi DarwinAI’ı sessiz sedasız bir şekilde bünyesine katan Apple, birkaç ay sonra tanıtılacak olan yeni iPhone serisine güç sağlamak için OpenAI ile görüşmelerini sürdürüyor.