LG, Karbon Azaltımını Hızlandırmak için Çalışıyor

LG, çevre dostu teknolojilerin yüksek verimli bir şekilde uygulanmasını artırarak ürün kullanım aşamasında karbon azaltımını hızlandırıyor.

LG Electronics, “Herkes için Daha İyi Bir Yaşam ESG” vizyonunu gerçekleştirmek amacıyla tasarlanan altı stratejik görev alanındaki başarılarını ve stratejilerini resmi olarak açıkladığı “2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayımladı.

LG’nin küresel tesisleri bu yıl toplam 92,7 milyon ton sera gazı (GHG) emisyonunu, doğrudan (kapsam 1) ve dolaylı (kapsam 2) emisyonlarıyla birlikte kaydetti. Bu, önceki yıla göre 22 milyon tonluk bir düşüş anlamına geliyor. Ayrıca 2030 yılına kadar net sıfıra (doğrudan ve dolaylı) ulaşma taahhüdünü destekleyen bir azalma olarak kabul ediliyor.

Şirket, aynı zamanda yüzde 8,2‘lik bir yenilenebilir enerji dönüşüm oranı elde etti. Bu başarı, 2050 yılına kadar küresel iş sahalarında yalnızca yenilenebilir enerji kullanma taahhüdünü ve işletmelerin yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmesini savunan RE100 (yenilenebilir enerji 100) girişimine başarılı bir şekilde katıldıktan sonra geldi.

LG, ürün kullanım aşamasında karbon azaltımını hızlandırmak için yüksek verimli çevre dostu teknolojilerin uygulamasını genişleterek çalışmalarını sürdürüyor.

LG sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

LG, Hayata Geçirdiği Birçok Projeyle Çevre Dostu Yaklaşım Sergiliyor

LG’nin toplam karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 80‘i, ürün kullanım aşamasından kaynaklanıyor ve şirketin operasyonel tesisleri dışında (kapsam 3) üretilen dolaylı emisyonları içeriyor. Geçen yıl, yedi ana ürünün işlevsel birim karbon emisyonları, ürün kullanım aşamasında oluşan toplam karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturan kısmı, 2020’ye kıyasla yüzde 13,1 oranında azaldı.

Geçtiğimiz yıl şirket, döngüsel bir ekosistem oluşturma hedefi doğrultusunda 52 ülkeden toplam 472 bin 876 ton elektronik atığı geri kazandı. 2006’dan bu yana ise LG, toplamda 3 milyon 992 bin 768 ton geri kazanılmış elektronik atık topladı. 2022 yılı itibarıyla şirketin ürünlerinde kullanılan geri dönüştürülmüş plastik miktarı, 2021 yılına göre yüzde 25 artarak 32 bin 987 tona ulaştı. Ayrıca LG’nin Güney Kore’deki iş sahaları kısa süre önce “Çöplükte Sıfır Atık” (ZWTL) doğrulaması aldı.