Körfez’de Çevreci Yarış

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Körfez Yarış Pisti’nde 31 Ağustos-5 Eylül’de yapıldı.

Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç ve 1. Liseler Arası Elektrikli Araç final yarışlarını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Yarıştaki amaçlarının gençlerin geleceğin teknolojilerine yatkın ve ileride başarılı birer mühendis ve bilim insanı olmalarını sağlamak’ olduğunu söyledi.

65 DAKİKADA 5 TUR

TÜBİTAK tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na ise Türkiye ve KKTC’deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile BİLSEM ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin, bilim merkezlerinin lise seviyesindeki öğrencileri katılıyor. Liseli gençler arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve elektrikli araçların Türkiye’de gelişimi için teknik destek ve insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlayan yarışmada takımlardan; tek koltuklu ve 4 tekerli konseptte ortaya çıkardıkları araçların yarışta 65 dakika içerisinde 5 turu tamamlaması bekleniyor. 99 takımın başvuruda bulunduğu yarışmada üç aşamalı değerlendirme sürecini tamamlayan 40 takım en iyisi olmak için yarışıyor.