Google, MusicLM İsimli Yapay Zekâ Aracı ile Metni Müziğe Dönüştürüyor

Yapay zekâ çalışmalarına ağırlık veren Google, metinleri müziğe dönüştüren MusicLM adlı bir yapay zekâ teknolojisi geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde hem sesli hem de yazılı komutlarla birkaç dakika içinde müzik üretilebiliyor.

Birçok şirketin yapay zekâ teknolojilerine yatırım yaptığı bu dönemde, Google hayata geçirdiği yapay zekâ teknolojileriyle ilgi çekiyor. Modadan sanata geniş bir yelpazeye uzanan yapay zekayı müzik sektöründe kullanmak mümkün.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yapay zekâ aracı sayesinde 24 kHz ses kalitesinde müzik üretilebiliyor. Atmosfer ya da enstrümanlar sunan araç, birkaç paragraf uzunluğundaki açıklamalarla gerçek şarkılara benzeyen 30 saniyelik şarkılar üretiyor. Ayrıca melodik tekno diye adlandıracağımız müzikler oluşturmak da mümkün oluyor. İnsan vokallerine yakın sesler oluştursa da çıkan sesler insan sesi kadar doğal olmuyor.

Google, telif ihlalleri ve fikri mülkiyet hakları nedenleriyle MusicLM’yi henüz kullanıcıyla buluşturmayacağını açıkladı. Ne zaman piyasaya sürüleceği ise bilinmiyor.

Google MusicLM tarafında üretilen müziklere buradan ulaşabilirsiniz.