Garanti BBVA’dan Yenilenebilir Enerjiye Destek

Garanti BBVA, Beyçelik Elawan Renewables Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ ile rüzgar ve güneş enerjisi santrali yatırımları için ek finansman anlaşması imzaladı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre; Yahyalı Rüzgar Enerji Santrali yatırımı ve kapasite artırımları için Garanti BBVA’nın temin ettiği finansman tutarı 145 milyon dolara ulaşacak.

Beyçelik Holding ve Japonya merkezli Orix Grubu’nun ortak olduğu İspanyol şirketi Elawan Energy ile yapılan ortaklık anlaşmasıyla 60 megavatlık hibrit güneş enerji santrali devreye alınacak. 82,5 megavatlık kurulu güce sahip olan rüzgar enerji santralinin kapasitesi 91,5 megavata yükseltilecek. Bu kararla birlikte proje için toplam yatırım tutarı 180 milyon doları aşmış olacak.

Garanti, Çevre Dostu Projelerde Yer Alıyor

Toplam kapasitesi 150 megavatı geçecek olan projede, 27 rüzgar türbini ile 108 bin güneş paneli eş zamanlı olarak çalışacak ve yılda 380 milyon kilovatsaatlik yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretimi sağlanacak. Tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde santral Türkiye’nin enerji ithalatını azaltmaya yardımcı olacak ve yıllık yaklaşık 200 bin ton karbon emisyonunu engelleyecek.

Türkiye’nin net sıfır karbon hedefine ulaşmasına katkı sağlayacak projelerin parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, konuyla alakalı aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Bu projeyi finanse ederken uluslararası ortaklı bir şirketle çalışarak bu alanda ne kadar güçlü olduğumuzu bir kere daha gösterdik. Yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinin arttığı yenilenebilir enerji sektöründe müşterilerimize finansman çözümleri sunmaya devam edeceğiz.”