ChatGPT’nin Yeni Sürümünden Kötü haber: GPT-5 İçin Çalışma Yok!

OpenAI‘nin CEO’su Sam Altman, GPT-5’in geliştirildiği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını açıkladı. Altman, şirketin GPT-5’i eğitmediğini ve bir süre daha bizlerle olmayacağını söyledi.

OpenAI’nin CEO’su ve kurucu ortağı Sam Altman, yapay zeka sistemlerinin oluşturduğu tehditlerle ilgili bir tartışmada, şirketin şu anda bu Mart ayında piyasaya sürülen yapay zeka dil modeli GPT-4‘ün halefi olduğu varsayılan GPT-5’i eğitmediğini doğruladı.

MIT‘deki bir etkinlikte konuşan Altman’a yakın zamanda teknoloji dünyası arasında dolaşan ve OpenAI gibi laboratuvarların “GPT-4’ten daha güçlü” yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine ara vermesini talep eden açık mektup soruldu. Geçtiğimiz dönemde Elon Musk ve Steve Wozniak gibi sektörün öncü isimleri bu mektubu imzalamıştı. Uzmanlar, yapay zekanın yarattığı tehdidin doğası (varoluşsal mı yoksa daha sıradan mı?) ve endüstrinin oluşturacağı etkiler konusunda hemfikir değiller.

Altman, mektubun “nerede duraklamaya ihtiyacımız olduğuna dair en teknik nüansı kaçırdığını” ve OpenAI’nin şu anda GPT-5’i eğittiğini varsaydığını söyledi. Altman ise GPT-5 eğitmediklerini söylerken bir süre daha da eğitmeyeceklerini ifade etti. Ancak OpenAI’nin GPT-5 üzerinde çalışmıyor olması GPT-4’ün yeteneklerini ilerletmediği anlamına gelmiyor. GPT-4 şu anda ChatGPT Plus kullanıcıları için erişilebilir durumda ve mevcut ChatGPT’de önceki GPT-3.5 sürümü bulunuyor. GPT-3.5 ilk çıktığından beri oldukça gelişti ve her ne kadar GPT-5 geliştirilmese de GPT-4 modeli her geçen hafta daha da geliştiriyor. Dolayısıyla yapay zeka da model sayılarına pek takılmamak gerekiyor. Diğer yandan ABD ve Avrupa yapay zeka geliştirmelerini yasal bir zemine oturtmak için çalışıyor ve yakın bir zamanda yapay zeka düzenlemeleri hayatımıza girebilir. Bu sayede endişe duyulan güvenlik konuları törpülenebilir vaziyette.