ChatGPT Uygulaması 11 Ülkeye Daha Açıldı

ChatGPT uygulaması 11 ülkeye daha açıldı. Bu yeni güncellemeyle birlikte ABD dışında Arnavutluk, Hırvatistan, Fransa, Almanya, İrlanda, Jamaika, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijerya, Güney Kore ve Birleşik Krallık‘taki kullanıcılar da uygulamaya erişebilecek.

OpenAI, daha önce size aktardığımız gibi, ChatGPT‘nin iOS uygulamasını yayınlamıştı. OpenAI’nın son paylaşımına göre, ChatGPT uygulaması 11 ülkede daha kullanıma açıldı. Ancak başlangıçta sadece ABD’deki kullanıcılar için iOS sürümü mevcuttu.

Bu yeni güncellemeyle birlikte ABD’nin yanı sıra Arnavutluk, Hırvatistan, Fransa, Almanya, İrlanda, Jamaika, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijerya, Güney Kore ve Birleşik Krallık ülkelerindeki kullanıcılar da uygulamaya erişebilecek. Şu anda sadece iOS sürümü bulunan uygulamanın yakın zamanda Android sürümünün de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Uygulamaya giriş yaptığınızda, tarayıcı sürümüne benzer şekilde, alt kısımda bulunan mesaj kutusundan (prompt) komutlar oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca, Appleın konuşma tanıma özelliğini ve OpenAI’ın açık kaynak konuşma tanıma sistemi Whisper’ı kullanarak sesli komutlar da oluşturmanız mümkün.

ChatGPT’nin sohbet geçmişlerini kaydederek, verdiğiniz yanıtları modeli eğitmek için kullanma özelliği bulunuyor. Bu durumda, gerçekleştirdiğiniz sohbetler masaüstü sürümünde de bulunabilir. Ancak, sohbet geçmişi kaydetme özelliğini kapattığınızda veri paylaşımı sonlandırılır.

OpenAI, Avrupa’da zorlayıcı yapay zeka regülasyonları nedeniyle geri çekilme ihtimalini gündeme getirdiği bir dönemde, ChatGPT iOS uygulamasında Avrupa ülkelerini de içeren bir genişlemeye imza atmış olması dikkat çekicidir. Yapay zeka konusunda endişeleri olan yasa koyucuların, OpenAI yöneticilerinin yapay zekayı denetim altında tutma yöntemlerini incelemesi önemlidir.