BMW Motosiklet Sürücülerine Akıllı Gözlük Sunuyor

Otomobil devi BMW, motosiklet kullanıcılarının güvenliği için yeni bir yenilikle karşımızda. BMW, motosikletçilerin sürüş deneyimini daha da güvenli hale getirmek amacıyla tasarladığı akıllı gözlük olan ConnectedRide‘ı tanıttı. Bu akıllı gözlük, kullanıcılarına bir dizi gelişmiş özellik sunarak onların yolculuklarını daha kontrollü ve emniyetli hale getirmeyi hedefliyor.

BMW, kalabalık otoyollarda seyreden motosiklet sürücülerinin gözlerini yoldan ayırmadan önemli bilgilere erişebilmelerini sağlamayı hedefleyerek yeni ConnectedRide Smartglasses’i sunuyor. Alman otomobil devi BMW’nin bisiklet koluna sahip olan BMW Motorrad, sıradan güneş gözlüklerini anımsatan ancak biraz daha hacimli bir cihaz olan ConnectedRide Smartglasses’i tasarladı. Bu gözlük, sürücünün navigasyonunu, hızını ve viteslerini doğrudan merceğe yansıtıyor. Bu sayede motor sürücüsü, verilerin mercekteki konumunu kendine göre ayarlama şansı yakalıyor.

BMW ConnectedRide Smartglasses, sürücülere motosikletin kontrol paneline bakmak yerine göz hizasında kolayca erişilebilen gerekli bilgiler sunarak dikkatlerini yolda tutmalarını sağlıyor. Bu, önemli bir güvenlik avantajı olarak karşımıza çıkıyor. Gözlüğü kullanabilmek içinse Bluetooth bağlantısı aracılığıyla akıllı telefonunu ve beraberindeki BMW Motorrad Connected uygulamasını eşleştirmek gerekiyor.

BMW, güvenliği ve teknolojiyi bir araya getiriyor

ConnectedRide, üç gün önce Berlin’de düzenlenen BMW Motorrad Günleri’nde tanıtıldı. Özel olarak tasarlanan akıllı gözlükler, çeşitli sürücü kasklarıyla birlikte kullanılmak üzere sunulacak. Ayrıca kullanıcılar iki farklı gözlük camı seti arasından seçim yapabilecekler.

Gözlüklerin yüzde 85 şeffaf olan camı, entegre güneşliklere sahip kaskların altında kullanılmak üzere özel olarak tasarlandı. Diğer cam ise güçlü güneş ışığından gözleri korumak için renklendirildi. Her iki cam da UVA/UVB sertifikaya sahip. Üstelik bu gözlükler, kullanıcının reçetesine göre de üretilebilir.

Cihazın lityum iyon pilinin tek bir şarjla 10 saate kadar dayandığı ifade ediliyor. BMW Motorrad ConnectedRide Akıllı Gözlüklerin yakın zamanda 750 dolarlık bir fiyatla piyasaya sürülmesi planlanıyor.