BlindLook’tan Görme Engelli Depremzedelere Yönelik Proje

Görme engellileri sosyal hayatta ve dijital dünyada özgürleştirmeyi hedefleyen BlindLook, görme engelli depremzedeler için konaklama destek kampanyası başlattı.

Barınma ihtiyacı depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarından birisi; görme engelli bireyler içinse bu ihtiyaç daha çok önem taşıyor. Bu sorunun farkında olan BlindLook, anlamlı bir hareket başlattı. Girişim, bu proje ile görme engelli depremzedeleri onlara evini açmak isteyenlerle buluşturmayı amaçlıyor.

BlindLook’un kurucu ortağı Cihat Ersin Aydın, “Görme engellilere ve ailelerine evlerimizi açıyoruz. Depremde evini ve yakınlarını kaybeden ve kalacak yeri olmayan görme engelli ve ailelerine evlerimizi açıyoruz. Görme engelli aileler, aşağıda ilettiğimiz form üzerinden konaklama için bizlere ulaşabilir. Bu ailelere kapılarını açmak isteyenler de destek formunu doldurabilirler. Lütfen çevrenizde ihtiyacı olanlara duyurun. Çünkü bir engelli olarak o kaotik deprem bölgesinde hayata tutunmak inanın çok daha zor. Haberlerinizi bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Görme engelli depremzedeler ve onlara evini açmak isteyen kişiler, BlindLook’un bu kampanya için oluşturduğu formu doldurarak başvurabilirler.