Bing Sohbet Chrome ve Diğer Tarayıcılara Geliyor

Microsoft, yapay zekalı Bing Sohbet özelliğini Edge tarayıcısının parmaklıklarının dışarına çıkartıyor. Firma, yeni Bing’i Google Chrome ve Appe Safari gibi üçüncü taraf tarayıcılara getiriyor.

Microsoft, birkaç ay önce ChatGPT tabanlı Bing Sohbet’i kullanıma sunarken, erişim yalnızca Edge internet tarayıcısıyla sınırlıydı. Ancak Microsoft daha sonra yaptığı güncellemelerle önce mobil cihazlara, ardından Windows 11’e ve SwiftKey’e Bing‘i getirdi. Birkaç gün önce ise Microsoft’un Reklam ve Web Hizmetleri Başkanı Mikhail Parakhin, Haziran ayından itibaren Bing Sohbet’in üçüncü taraf tarayıcılara destek eklemeyi denemeye başlayacaklarını açıkladı.

Bing’in Yapay Zekası Diğer Tarayıcılara Geliyor

Microsoft’ın bu konuda hızlı adımlar attığı doğru. Bazı kullanıcılar için üçüncü taraf tarayıcılarda Bing Sohbet desteği başlamış gibi görünüyor. Bing’in Reddit sayfasında bu hafta sonu açılan bir başlıkta, Bing Sohbet’in Safari ve Chrome tarayıcılarında çalıştığına dair ekran görüntüleri paylaşıldı. Mikhail Parakhin, konuyla ilgili Twitter hesabından “Deneme yapıyoruz ve desteği kademeli olarak kullanıma sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Microsoft, diğer tarayıcılara Bing Sohbet desteği ekleyerek çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilecek. StatCounter’ın son verilerine göre, Edge yüzde 9,91 ile en çok kullanılan üçüncü tarayıcı konumunda. Google Chrome hala yüzde 66,02 ile birinci sırada bulunurken, Apple Safari yüzde 12,79 ile ikinci sırada. Bing Sohbet’in kullanımını yaygınlaştırmak için Microsoft’un yaptığı tek önemli gelişme bu değil. Kısa bir süre önce, günlük sohbet oturumu 200’den 300’e, oturum başına istek sayısı ise 20’den 30’a çıkarıdı. Ayrıca, Bing Sohbet’te Bing Image Creator’ın kullanımı, Yaratıcı moda ek olarak Hassas ve Dengeli modlara da genişletildi. Bing Image Creator, görsel üretmek isteyenler için mevcut en basit seçeneklerden biridir ve yapay zeka desteği sunuyor.