Binance, 2022 Yıl Sonu Raporunu Yayınladı

Kripto para ve blokzincir altyapı sağlayıcısı Binance, 2022 yıl sonu raporunu kamuoyu ile paylaştı. Raporda; Binance’in mevzuat ve uyum tarafında önemli ilerlemeler kaydettiği, Web3’te en iyi kullanıcı deneyimini sunmaya devam ettiği vurgulandı.

Binance, 2022 yılına ilişkin çalışmalarını özetleyen raporunu açıkladı. Binance Blog’da yayınlanan raporda, Binance’in 2022’deki çalışmalarının yanı sıra sektördeki gelişmeler de ele alındı. “Sektörümüzü olumsuz olarak etkileyen bazı olaylar art arda gelse de bunlara direnç gösterdik” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Binance’in blokzincir ekosisteminin insanların yaşamlarını iyileştirmeye yönelik potansiyeline duyulan güveni yeniden oluşturmaya odaklandığı belirtildi. “2022, blokzincir ve kripto dünyasındaki herkes için zor bir yıldı.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Binance’in geçen yıl da kullanıcı deneyimine, gerçek dünya değeri olan ürünlere ve tüm sektör için sağlıklı, sürdürülebilir bir yolda ilerlemeye öncelik verdiği belirtildi.

“Uygun yasal çerçevelerin ve kullanıcıları koruyan güvenli bir ekosistemin, kripto ve blokzincirin kitlesel olarak benimsenmesine giden yolun temelini oluşturduğuna inanıyoruz” ifadelerinin yer aldığı raporda, “Geçen yıl sarf ettiğimiz emeklerin görüldüğünü güvenle söyleyebiliriz. 2022’nin sonuna kadar 14 bölgede gerekli lisansları, tescilleri ve onayları aldık. Deneyimimizden faydalanarak, dijital varlıklar için pratik yasal düzenlemeler geliştirme konusunda düzenleyiciler ve kamu otoritelerine yardımcı olmaya devam ettik. Sektörün en yetenekli personellerini bünyemize katarak güvenlik ve uyum ekibimizdeki çalışan sayısını da yüzde 500 artırdık” denildi. Binance’in kripto, blokzincir ve dijital mali suçlarla mücadele ile ilgili konularda 70’ten fazla Emniyet Teşkilatı çalıştayı düzenlediğinin anımsatıldığı raporda, emniyet teşkilatlarından gelen 47 binden fazla talebi işleme aldıklarına değinildi. Raporda Binance’in Ulusal Siber Adli Tıp ve Eğitim İttifakı’na (NCFTA) katılan ilk blokzincir ve kripto kuruluşu olduğu belirtildi.

Kimlik doğrulama (KYC) süreçlerine dikkat çekilen raporda, bu konuda gerçek zamanlı fotoğraf kalitesi değerlendirmesi, çeşitli bölgelerde daha hızlı doğrulama sağlanması ve daha fazla kimlik belgesi türü desteği de dahil olmak üzere önemli iyileştirmeler gerçekleştirildiği anlatıldı.

Binance’in sektördeki iflasların ardından ekosisteme yönelik güveni yeniden inşa etmek adına çalıştığının belirtildiği raporda, “CEO’muz ve kurucumuz Changpeng Zhao (CZ), merkezi kriptoborsalarının, kullanıcıların ve düzenleyicilerin güvenini yeniden kazanması için bir yol sunmak üzere altı ilkeden oluşan bir yazı yayınladı. Şeffaflık hareketine öncülük ederek, Binance Köprüsü’ne endekslenmiş tüm tokenler için bir teminat kanıtına ek olarak, kullanıcı fonlarının Binance’te 1:1 tutulduğunu doğrulamak için herkesin kullanabileceği bir rezerv kanıtı (PoR) sistemi başlattık. Acil bir durumda 128 milyon kullanıcımızı korumak maksadıyla Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonumuzun (SAFU) değerini tekrar 1 milyar dolara çıkardık” denildi.

KAYNAK:

1.https://www.dunya.com/sirketler/binance-2022-yil-sonu-raporunu-yayinladi-haberi-683078