Mercedes-Benz Türk, Güneş Enerjisi Santrali ile Çevreye Duyarlı Üretim Anlayışını Devam Ettirecek

Mercedes-Benz Türk, çevreye duyarlı üretim anlayışıyla “Yeşil Fabrika” olma hedefi doğrultusunda güneş enerjisi santrali kurulumu için çalışmalara başladı.  

Mercedes-Benz Türk, gerçekleştirdiği çevreci projelerle yeşil enerji alanında önemli adımlar atıyor. Kağıtsız Ofis projesinden sonra Aksaray Kamyon Fabrikası’nın hol çatılarına 6 MWe gücünde güneş enerjisi santrali kurulumu için de saha çalışmalarına başlayan şirket, doğaya salınan CO2 miktarını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Hayata geçirdiği enerji verimliliği projelerini devam ettiren şirket, 2022 yılında Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda en düşük spesifik enerji değerine ulaştı. Yeni projesiyle çevreci yaklaşımını devam ettiren Mercedes-Benz Türk, güneş santralinin kurulumuyla Genel Müdürlük ve Pazarlama Merkezi’nin elektrik enerjisi ihtiyacının yaklaşık yüzde 80’ini yeşil enerjiden sağlayacak.

Karbon ayak izini azaltma amacıyla enerji verimliliğini sağlayan şirket, hem çevreye duyarlı bir şirket potansiyelini yükseltecek hem de enerji tasarrufu sağlayacak.