Apple, Siri’yi Kullanarak AR Uygulaması Geliştirmeyi Mümkün Kılıyor

Apple, uygulama geliştiricilerin Siri ile konuşarak artırılmış gerçeklik (AR) uygulaması oluşturmasına olanak sağlayacak. Üretilen bu uygulamalar, App Store ile kullanıcılara ulaşabilecek.

2017 yılında Fabric Software adlı girişimi satın alan şirket, AR teknolojilerine yönelik çalışmalarına başlamıştı. Bu yatırım ile uygulama oluşturma araçları da şirket için ön planda olmaya başladı. Açıklamalara göre, bu uygulama oluşturma aracı bir hayvanı sıfırdan tasarlamaya, animasyonlarını programlamaya ve hareketini hesaplamaya gerek kalmadan, kullanıcıların engellerle dolu 3 boyutlu alanda bir odanın etrafında ve gerçek hayattaki nesnelerin üzerinde veya etrafında hareket eden sanal hayvanlarla bir uygulama oluşturmasına olanak sağlıyor.

Bu araç sayesinde gerçek nesnelerle entegre olan sanal tasarımların yer aldığı uygulamalar üretilebilecek. İki versiyon olarak çıkarılması planlanan aracın, Siri’siz versiyonu da olacağı konuşuluyor. Siri ile oluşturulan uygulamalar ise kullanıcı deneyimini üst noktaya taşıyacak.

Apple, bu yeni araç dışında 3D modelleme amacıyla gözlükle gerçek dünyadaki nesneleri taramaya yönelik teknolojiler geliştirmeye de odaklanıyor.